Смачні гриби з майонезом в духовці

Вкусные грибы с майонезом в духовкеГриби з майонезом, фаршировані начинкою, посипають сухарями і прикрашають зеленню

  • Кількість порцій: 3
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин

Печериці під майонезом

Капелюшки великих грибів краще підходять для випікання, тому що в них міститься багато начинки. Існує багато рецептів фаршированих грибів, це самий простий у приготуванні.

Приготування:

  • Викрутіть з ніжки грибів, дрібно наріжте їх з ріпчастою цибулею і заправити майонезом.
  • Капелюшки всередині посоліть, приправте коріандром, начиніть фаршем з грибних ніжок і цибулі.
  • Випікати на змащеному олією деку 20 хвилин при температурі 160 °C.
  • За 5 хвилин до готовності присипте грибні капелюшки зверху натертим твердим сиром.
  • Подавайте гриби прикрасивши гілочками кропу і шматочками свіжих помідорів або маринованих огірків.

    Гриби на грінках

    Це проста і смачна грибна закуска, приготовлена в духовці на скибочках білого хліба, з майонезом і сиром.

    Продукти:

    • печериці – 250 г;
    • батон – 10 скибочок;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • вершкове масло – 40 г;
    • сир твердий – 125 г;
    • майонез – 100 г;
    • масло рослинне – 50 г;
    • сіль – 5 г;
    • перець – 1 г;
    • зелень – 2 гілочки.

    Процес приготування:

  • Очищений і дрібно порізану цибулю обсмажте в рослинному маслі до прозорості.
  • Додайте до цибулі печериці, помиті, очищені і нарізані пластинками. Смажте всі, помішуючи 10 хвилин, до готовності грибів, наприкінці посоліть і поперчіть.
  • Скибочки хліба намажте тонким шаром вершкового масла. Зверху викладіть смажені печериці, нанесіть тонку сіточку майонезу, і присипте натертим сиром.
  • Поставте в нагріту духовку на 5 хвилин. Випікайте при температурі 200 °C.
  • Рум’яні, з хрусткою скоринкою грінки при подачі прикрасити подрібненою зеленню петрушки або кропу.

    Гриби з майонезом на грилі в духовці

    Запечені з майонезом гриби зменшуються в розмірах, не втрачаючи форми, виходять рум’яними і смачними. Їх можна потім додати в салат або використовувати для прикраси святкових страв.

    Продукти:

    • печериці – 1 кг;
    • сіль – 1 ч. л.;
    • мелений чорний перець – 2 г;
    • гірчиця – 5 г;
    • майонез – 60 р.

    Приготування:

  • Цілі помиті гриби, посоліть, поперчіть, додайте майонез і гірчицю, і перемішайте.
  • Залиште маринуватися в холодильнику на 30 хвилин.
  • Покладіть на деко, застелене змащеній маслом фольгою.
  • Випікайте при температурі 200 °C близько 30 хвилин.
  • Подавайте в гарячому вигляді з зеленню базиліка або кропу і салатом зі свіжих овочів.
  • Гриби запікають у духовці на грилі, це найпростіший рецепт приготування грибних страв. Можна також приготувати фаршировані грибні капелюшки або хрусткі грінки з майонезом.

    Читайте також: приготування кабачків як грибів

    :