Як приготувати смачні тушковані гриби в мультиварці

Как приготовить вкусные тушёные грибы в мультиваркеТушковані гриби в мультиварці найчастіше готують з печериць

  • Кількість порцій: 10
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: 45 хвилин

Печериці у сметані

Гриби за цим рецептом виходять з великою кількістю підливи, якій смачно поливати гарнір.

Приготування:

  • Помиті і очищені гриби розріжте на 4 або 6 частин.
  • Цибулину наріжте дрібним кубиком, викладіть на дно мультиварки, зверху додайте гриби, полийте все сметанною заливкою.
  • Запустіть програму, призначену для гасіння, на 40 хвилин.
  • Подрібніть кріп, покладіть в каструлю.
  • Подавайте гриби з гарніром з картоплі або круп.

    Білі гриби з куркою в мультиварці

    Спочатку гриби і курку потрібно обсмажити, а потім протомитися в підливці. Готову страву виходить з прекрасним грибним ароматом і ніжним м’ясом.

    Продукти:

    • куряче філе – 600 г;
    • гриби білі – 500 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • борошно – 40 г;
    • сіль – 20 г;
    • чорний мелений перець – 2 р;
    • рослинна олія – 40 мл;
    • вершки 33% – 200 р.

    Приготування:

  • У чашу мультиварки налийте рослинне масло, увімкніть програму «Смаження».
  • Поріжте дрібно цибулину, покладіть її в каструлю, смажте до прозорості.
  • Додайте в мультиварочную чашу куряче філе, нарізане невеликими шматочками. Обсмажуйте близько чверті години.
  • Очистіть і поріжте білі гриби кубиками або пластинками, викладіть їх до курячого філе, і все перемішайте. Смажте 10 хвилин, в кінці додайте сіль, перець і борошно.
  • Налийте в каструлю 200 г вершків, перемішайте курку та гриби, увімкніть програму «Тушкування» на півгодини.
  • Готові гриби подавайте до столу, посипавши зеленню, з гарніром з овочів або круп.

    Гриби в сметанно-сирної заливці

    Сир, сметана і гриби в закусці чудово гармоніюють, доповнюючи один одного.

    Продукти:

    • гриби – 500 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – 100 г;
    • твердий сир – 70 г;
    • сіль – 10 р.

    Приготування:

  • Наріжте цибулю і гриби.
  • Покладіть печериці в чашу мультиварки. Масло не наливайте, гриби будуть готуватися у власному соку.
  • Закрийте кришку мультиварки, і включіть режим «Гасіння» на півгодини.
  • Потім готуйте в режимі «Випічка» ще 15 хвилин.
  • Коли гриби будуть готові-посипте їх натертим сиром. Дайте трохи постояти у вимкненій мультиварці, поки сирна крихта розплавиться.
  • Гриби готують в мультиварці близько години. Підливу роблять вершкову або сметанную, страва виходить ситним та смачним.

    Читайте також: рецепт закуски для фуршету

    :