Холодні закуски з грибів

Холодные закуски из грибовХолодна закуска з грибів цікаво виглядає в тарталетках

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин

Гостра закуска з печериць з солодким перцем

Ця закуска сподобається любителям гострих страв. Вона буде добре поєднуватися з м’ясної і сирної нарізкою.

Приготування:

  • Наріжте помиті і очищені овочі: цибулю – дрібними кубиками, моркву – тонкими кружальцями.
  • Обсмажте цибулю в 50 мл рослинного масла до прозорості.
  • Додайте до цибулі моркву. Обсмажте, перемішуючи, до м’якості моркви. Остудіть овочі.
  • Помиті гриби наріжте на пластинки. Покладіть в каструлю з гарячою солоною водою, і накривши кришкою, варіть 7 хвилин.
  • Готові печериці перекиньте на друшляк, промийте холодною водою, і перекладіть в миску.
  • Солодкий перець очистіть від насіння і плодоніжки, наріжте соломкою, додайте до грибів разом з обсмаженою морквою і цибулею.
  • Приправити страву спеціями: 1 ч. л. солі, 0, 25 ч. л. чорного перцю, 1 ч. л. 9% оцту, 1 ст. л. цукру і 2 подрібнених зубчики часнику.
  • Дайте салату настоятися в холодильнику, а потім подавайте до столу.

    Салат зі смаженими грибами і майонезом

    Салат з грибами, куркою і кукурудзою виходить ситним та смачним, незвичайне поєднання продуктів створює неповторні і незабутній смак. До нього можна сміливо додати свіжі або мариновані огірки або салатні листя.

    Продукти:

    • гриби – 200 г;
    • морква – 100 г;
    • кукурудза консервована – 250 г;
    • яйця варені – 2 шт.;
    • цибуля – 100 г;
    • куряче філе – 200 г;
    • сіль – 5 г;
    • майонез – 120 г;
    • рослинне масло – 20 мл

    Приготування:

  • Зварене в підсоленій воді куряче філе наріжте невеликими шматками.
  • Помиті і почищені шампіньйони або будь-які інші гриби обшпарте окропом, подрібніть кубиком або пластинками.
  • Моркву натріть на тертці.
  • У гарячому маслі на сковорідці підсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте до нього моркву і гриби. Смажте до випаровування вологи 7-10 хвилин, помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Наприкінці посоліть і поперчіть за смаком.
  • Поріжте варені яйця кубиками, змішайте з остиглими грибами, куркою і консервованою кукурудзою без рідини. Посоліть за смаком і заправте майонезом.
  • З грибів готують холодні закуски у вигляді салатів, їх красиво оформляють і подають на початку обіду. Гострий салат з печериць заправляють оцтом, а з грибами, кукурудзою і курячим філе — майонезом.

    Читайте також: рецепт паштету з качиної печінки

    :