Гарячі страви є одними з найпопулярніших і смачних в англійській кухні. Супи прийшли стіл англійців багато століть назад і придбали велику популярність. У 1834 році шеф-кухар англійського короля Георга IV опублікував у своїй книзі рецепт такої страви. Давайте відкриємо завісу таємниці і дізнаємося, що обожнюють готувати на англійській кухні.
З вівсяних пластівців
Один з найбільш корисних і універсальних. Щоденне вживання страви поповнює нестачу вітамінів групи B.
Приготування:
Засипте пластівці в невелику ємність і залийте гарячим молоком. Покладіть родзинки і цукор за смаком. Перемішавши. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
Сирний з куркою
Смачний і поживний Англійський суп з доступними інгредієнтами. Добре насичує і дає енергію на цілий день, а аромат петрушки надає насиченість смаку.
Приготування:
Відваріть заздалегідь курячу грудку, порубати шматочками. Очистіть цибулину і наріжте півкільцями. Далі обсмажте курку і цибулю на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла до золотистої скоринки. Промийте рис. Залийте в каструлю курячий бульйон рис і петрушку. Зачекайте поки суміш закипить. Покладіть курку і цибулю варити ще 10 хвилин і вимкніть вогонь. Потім додайте плавлений сирок і почекайте поки він повністю розтане. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна прикрасити дрібно нарубаної зеленню.
Томатний суп-пюре
Одного разу приготувавши його, ви не захочете пробувати інші страви. Один з найулюбленіших супів англійських аристократів.
Приготування:
Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Часник слід спресувати. Обсмажте цибулю і часник на вершковому маслі. Додайте томати. Перець і сіль за смаком. Залийте воду і поставте закипати на 15-20 хвилин. Після того як суміш закипить – зніміть з вогню і дайте охолонути. Скористайтеся занурювальним блендером для подрібнення після чого назад поставте на плиту і дайте закипіти. Блюдо готове. Смачного.
Коул
Його назва походить від слова «cawl» – валлійська страва. Це ще один популярний англійський суп.
Приготування:
Відваріть яловичину. Приберіть зайвий жир. Варене м’ясо наріжте шматочками і покладіть в бульйон назад. Додайте нарізані цибулю, моркву і брукву. Варіть на повільному вогні одну годину. Покладіть нарізану картоплю, капусту, петрушку і спеції. Варіть до готовності на повільному вогні.
Чаудер
Свою назву суп придбав від слова «сhaudière», що означає котел. Його аромат був описаний навіть у романі Генрі Мелвілла «Мобі Дік». Один з найпопулярніших супів англійських рибалок.
Приготування:
Наріжте бекон на кубики відправте на сковорідку з водою для випаровування, поки м’ясо не підрум’яниться. Додайте нарізані дрібно цибулю, селеру. Потім вершкове масло. Далі кладеться лавровий лист, картопля і вливається молоко. Варіть 20 хвилин. Відваріть креветки і потім покладіть в суп разом з вершками. Додайте сіль, перець і добре перемішайте і доведіть до кипіння.
Британський цибульний
Улюблений суп династії Віндзорів. Лук повинен бути соковитий і ніжний. Це додасть неповторний аромат страви.
Приготування:
Розігрійте олію в каструлі, потім додайте цибулю, цукор і спеції. Поставте на повільний вогонь і варіть без кришки. Варити слід приблизно 40 хвилин поки суміш не стане липнути і придбає коричневий колір. Додайте сидр і варіть поки рідина не випарується наполовину обсягу. Залийте курячий бульйон і доведіть до кипіння. Варіть 20 хвилин. Підсмажте хліб до золотистої скоринки. Посипте тертим сиром і петрушкою. Занурте в бульйон скибочки хліба і подавайте до столу.
Англійський курячий суп з сиром
Зовнішній вигляд страви не дуже вишуканий, проте на смакові якості це не впливає.
Приготування:
Лук очистіть і наріжте півкільцями. Рис промити. Потім відваріть грудку і поріжте шматочками. Готову суміш з цибулі і м’яса обсмажте на сковорідці. Закип’ятіть в невеликій каструлі курячий бульйон. Покладіть рис і петрушку, через 20 хвилин грудку з цибулею і варіть ще 7 хвилин. Потім додайте дрібно нарізаний плавлений сир і зніміть суміш з вогню. Добре перемішайте.
Стью
Один з найбільш старовинних і улюблених супів англійців. Назва блюдо отримало від схожості з рагу. М’ясні шматочки варяться в особливому бульйоні, який можна використовувати як соус.
Приготування:
Квасоля замочіть у воді на ніч. Потім промийте і відваріть. Моркву і картоплю почистіть і дрібно порубати на кубики. Відваріть і поріжте на дрібні шматочки м’ясо. Потім почистіть цибулю і обсмажте до золотистого кольору з томатною пастою. Окремо обсмажте фарш. Додайте сіль і перець. Поки м’ясо остигає-в киплячий бульйон додайте картоплю, моркву, горошок і цибулю з томатною пастою. У бульйон влийте соєвий соус за смаком і додайте фарш. Добре перемішайте. Зніміть з вогню і дайте супу настоятися.
Томатний з овочами
Легкий і корисний Англійський суп. Допомагає знижувати вагу і підтримує імунну систему.
Приготування:
Зніміть шкірку з помідорів. Решта овочі очистіть від шкірки і натріть. Поставте на плиту бульйон і відваріть в ньому картоплю ріпу і моркву. Цибулю, спаржу і селеру обсмажте на вогні до золотистої скоринки. Опустіть томати і тушкуйте приблизно 15 хвилин. Додайте всі інгредієнти в бульйон і перемішайте в блендері. Скип’ятивши. Зніміть з вогню.