Як посмажити підосичники з картоплею

Как пожарить подосиновики с картошкойПідосичники з картоплею можна посмажити швидко, гриби не треба вимочувати

  • Кількість порцій: 3
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин

Як посмажити підосичники і картоплю

Смажена картопля з подосиновиками – смачне і ситне блюдо. Грибний запах піднімає настрій і підвищує апетит. Важливо правильно посмажити страву, щоб грибний сік не зробив його безформним.

Покроковий рецепт приготування красноголовців з картоплею

  • Підосичники помийте, очистіть капелюшки та ніжки, поріжте на невеликі шматки.
  • Покладіть в киплячу воду і варіть 10 хвилин.
  • Очистіть і дрібно наріжте цибулю і часник.
  • Підосичники пересипте в друшляк, щоб з них стекла вода.
  • На сковороду налийте масло, покладіть нарізану цибулю і часник. Смажте 3 хвилини.
  • Додайте до цибулі варені гриби. Посоліть за смаком. Перекладіть готові підосичники в чашку.
  • Наріжте помитий і очищену картоплю соломкою. Смажте в олії на сковороді 5 хвилин. Посоліть за смаком.
  • У картоплю додати підосичники, і смажте страву під кришкою до готовності, помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
  • Викладіть картоплю з грибами на блюдо і прикрасьте свіжою зеленню.
  • Готові підосичники зберігають аромат лісових грибів, незважаючи на попередню варіння. Посмажити картоплю з цими грибами можна швидко і смачно.

    Опис подосиновика

    Подосиновиками називають кілька видів їстівних грибів. У них помаранчева капелюшок і біла м’якоть, синеющая на зрізі. Від підберезників вони відрізняються товстою ніжкою і щільною м’якоттю капелюшки.

    Знайти гриб можна в листяних і змішаних лісах під дубом, буком, березою або осикою з червня по жовтень. Особливо рясно підосичники починають рости з середини серпня до середини вересня.

    Свіжі підосичники бажано зварити, тому що зібрані вони в лісі, і могли увібрати в себе шкідливі речовини з ґрунту і повітря. Деякі грибники любителі воліють смажити їх відразу на сковороді для збереження сильного аромату.

    :