Грибна капуста, рецепти приготування якої рідко можна знайти, занесена в Червону книгу
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 10 хвилин
- Час приготування: 30 хвилин
Суп з спарассиса або грибний капусти, рецепт приготування
Народ називає спарассис кучерявий цар-гриб або грибна капуста за його поживність, користь, приємну ніжну консистенцію м’якоті і особливий горіховий смак. Як приготувати грибну капусту, зваривши смачний суп, ви дізнаєтеся з докладного рецепта.
Приготування:
Оригінальне блюдо, просте у приготуванні. Воно виходить дуже ароматним, завдяки букету спецій та особливому смаку грибний капусти.
Опис гриба спарассис кучерявий
Рідкісний гриб, внесений до Червоної книги Росії, спарассис кучерявий або грибна капуста має незвичайний зовнішній вигляд. Він схожий на об’ємна куля, що складається з ажурних кучерявих гілок, що відходять від центру – непомітною для ока ніжки, молодий гриб білий або кремовий з віком стає жовтуватим, а потім бурим.
Збирати в лісі і готувати гриб, занесений в Червону книгу, нікому не прийде в голову, але його навчилися вирощувати в штучних умовах.