Як приготувати грибну капусту або спарассис кучерявий

Как приготовить грибную капусту или спарассис курчавыйГрибна капуста, рецепти приготування якої рідко можна знайти, занесена в Червону книгу

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин

Суп з спарассиса або грибний капусти, рецепт приготування

Народ називає спарассис кучерявий цар-гриб або грибна капуста за його поживність, користь, приємну ніжну консистенцію м’якоті і особливий горіховий смак. Як приготувати грибну капусту, зваривши смачний суп, ви дізнаєтеся з докладного рецепта.

Приготування:

  • Цибулину беріть для супу велику, близько 100 гр. Наріжте її дрібним кубиком.
  • Обсмажте цибулю з олією. Краще вибрати оливкове масло. Можна обсмажувати цибулю відразу в каструлі з антипригарним покриттям і товстим дном, в якій буде варитися суп.
  • Помитий спарассис поділіть на невеликі шматки. Покладіть в друшляк і ще раз промийте під проточною водою.
  • Подрібніть гриб дрібними шматочками, відправте до цибулі, який обсмажується в каструлі.
  • Додайте до цибулі і грибів солодку паприку.
  • Закип’ятіть 300 мл води.
  • Коли вода закипить, не забудьте знімати піну. Покладіть в суп спеції – кілька горошин чорного перцю, щіпку меленого чорного і червоного перцю, орегано.
  • Приготуйте борошняну заправку для супу, яка зробить його гущі. Дві ст. л. борошна розітріть з рослинним маслом.
  • Додайте в сковороду до грибів і цибулі 1 л холодної води.
  • Очистіть 4 зубчики часнику, натріть їх на тертці.
  • Коли вода в каструлі закипить, додайте приготовану борошняну заправку, чайну ложку солі і підготовлений часник.
  • Готовий суп подавайте, прикрасивши гілочкою кропу.
  • Оригінальне блюдо, просте у приготуванні. Воно виходить дуже ароматним, завдяки букету спецій та особливому смаку грибний капусти.

    Опис гриба спарассис кучерявий

    Рідкісний гриб, внесений до Червоної книги Росії, спарассис кучерявий або грибна капуста має незвичайний зовнішній вигляд. Він схожий на об’ємна куля, що складається з ажурних кучерявих гілок, що відходять від центру – непомітною для ока ніжки, молодий гриб білий або кремовий з віком стає жовтуватим, а потім бурим.

    Збирати в лісі і готувати гриб, занесений в Червону книгу, нікому не прийде в голову, але його навчилися вирощувати в штучних умовах.

    :