У гриба курочка на ніжці є плівкове кільце неправильної форми
- Кількість порцій: 5
- Час підготовки: 15 хвилин
- Час приготування: 15 хвилин
Гриби курочки на зиму в маринаді
Смачно приготовані мариновані гриби завжди до місця на столі. Це прекрасна холодна закуска, яка піднімає настрій і підвищує апетит. Ковпак кільчастий чудово підходить для маринування. Збирати цей гриб у лісі краще разом з досвідченим грибником, тому що він дуже схожий на смертельно отруйні поганки. Короткий опис ковпака кільчастого ви знайдете в кінці статті.
Приготування:
Коли гриби охолонуть, їх можна їсти. Зберігати такі гриби потрібно в холодильнику.
Гриб курочка в клярі
Гриби в клярі виходять з хрусткою, рум’яною скоринкою, ніжні, вони чимось нагадують куряче м’ясо. Їх можна панірувати і смажити свіжими, але краще попередньо відварити 5 хвилин у підсоленій воді.
Продукти:
- гриби курка – 500 г;
- яйця – 2 шт.;
- майонез – 50 г;
- борошно – 100 г;
- сіль – 5 г;
- паприка – 3 р.
Приготування:
Рум’яні гриби курочки трохи остудіть і подавайте на стіл.
Рецепт салату з грибом курочка
Крім грибів, салат входять свіжі огірки, яйця і плавлений сир, він виходить ситним, з незвичайним освіжаючим смаком.
Продукти:
- гриби – 500 г;
- огірки свіжі – 2 шт.;
- яйця варені – 8 шт.;
- сир плавлений – 3 шт.;
- сіль – 5 г;
- майонез – 100 р.
Приготування:
У такий салат можна додати інші інгредієнти за своїм смаком – консервовану кукрузу, болгарський перець або креветки.
Гриб курочка, короткий опис
Ковпак кільчастий росте поряд з хвойними деревами, березами, дубами, утворюючи з ними мікоризу. Віддає перевагу вологі, мшистые лісу і чорничники. Сезон збору починається в липні і закінчується на початку жовтня.
Пластинчаста капелюшок у ковпака кільчастого має діаметр від 5 до 15 див. Вона напівкуляста або розпростерта, з піднесенням в середині, сіро-жовтого кольору з перловим блиском.
Ковпак кільчастий вважається одним з кращих їстівних грибів. З нього можна приготувати багато смачних страв, наприклад, замаринувати, посмажити в клярі або додати в салат.