Смачні рецепти гриба курочка

Вкусные рецепты гриба курочкаУ гриба курочка на ніжці є плівкове кільце неправильної форми

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин

Гриби курочки на зиму в маринаді

Смачно приготовані мариновані гриби завжди до місця на столі. Це прекрасна холодна закуска, яка піднімає настрій і підвищує апетит. Ковпак кільчастий чудово підходить для маринування. Збирати цей гриб у лісі краще разом з досвідченим грибником, тому що він дуже схожий на смертельно отруйні поганки. Короткий опис ковпака кільчастого ви знайдете в кінці статті.

Приготування:

  • Помийте гриби, очистити їх від сміття, у великих грибів ніжки можна відрізати, а капелюшки розрізати на частини.
  • Нагрійте 1,5 л води, коли вона закипить, додайте 2 гілочки кропу, 2 лаврових аркуша, по 3 шт. чорного і запашного перцю горошком, 2 шт. гвоздики, 1 ст. виноградного оцту.
  • Коли маринад закипить, покладіть в нього підготовлені гриби, накрийте кришкою і варіть 15 хвилин після закипання.
  • Ріпчасту цибулю наріжте великими полукольцам, пермешайте його з рослинним маслом.
  • Готові гриби дістаньте з каструлі, і з’єднайте з цибулею. Потім розкладіть у чисті банки, залийте маринадом, в якому вони варилися, і щільно закрийте кришками.
  • Коли гриби охолонуть, їх можна їсти. Зберігати такі гриби потрібно в холодильнику.

    Гриб курочка в клярі

    Гриби в клярі виходять з хрусткою, рум’яною скоринкою, ніжні, вони чимось нагадують куряче м’ясо. Їх можна панірувати і смажити свіжими, але краще попередньо відварити 5 хвилин у підсоленій воді.

    Продукти:

    • гриби курка – 500 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • майонез – 50 г;
    • борошно – 100 г;
    • сіль – 5 г;
    • паприка – 3 р.

    Приготування:

  • Відріжте у грибів ніжки, великі капелюшки розріжте на частини, посипте їх сіллю і паприкою.
  • Приготуйте тісто з яєць, майонезу, борошна та дрібки солі, він повинен бути по густоті як сметана.
  • Вмочайте грибні капелюшки в кляр і смажте в гарячому маслі на сковорідці.
  • Рум’яні гриби курочки трохи остудіть і подавайте на стіл.

    Рецепт салату з грибом курочка

    Крім грибів, салат входять свіжі огірки, яйця і плавлений сир, він виходить ситним, з незвичайним освіжаючим смаком.

    Продукти:

    • гриби – 500 г;
    • огірки свіжі – 2 шт.;
    • яйця варені – 8 шт.;
    • сир плавлений – 3 шт.;
    • сіль – 5 г;
    • майонез – 100 р.

    Приготування:

  • Відваріть вимиті гриби в підсоленій воді 15 хвилин. Остудіть їх і наріжте смужками.
  • Варені яйця, огірки і очищені від шкірки огірки теж наріжте смужками.
  • З’єднайте в салатнику гриби з яйцями, огірками і сиром, посоліть за смаком, заправте майонезом і перемішайте.
  • У такий салат можна додати інші інгредієнти за своїм смаком – консервовану кукрузу, болгарський перець або креветки.

    Гриб курочка, короткий опис

    Ковпак кільчастий росте поряд з хвойними деревами, березами, дубами, утворюючи з ними мікоризу. Віддає перевагу вологі, мшистые лісу і чорничники. Сезон збору починається в липні і закінчується на початку жовтня.

    Пластинчаста капелюшок у ковпака кільчастого має діаметр від 5 до 15 див. Вона напівкуляста або розпростерта, з піднесенням в середині, сіро-жовтого кольору з перловим блиском.

    Ковпак кільчастий вважається одним з кращих їстівних грибів. З нього можна приготувати багато смачних страв, наприклад, замаринувати, посмажити в клярі або додати в салат.

    :