Гриби на зиму без стерилізації виходять смачні
- Кількість порцій: 5
- Час приготування: 30 хвилин
- Час приготування: 1 хвилина
Простий рецепт приготування грибів на зиму без стерилізації
У цій закусці немає нічого зайвого, тільки чистий смак грибів. Процес приготування простий і зрозумілий.
Покрокова інструкція:
Готову закуску взимку можна є просто так чи додавати під смачні салати.
Гриби зі спеціями на зиму без стерилізації
Для цієї закуски знадобиться трохи більше інгредієнтів, зате і смак у неї буде більш насичений. Отже, підготуйте:
- 1 кг гриби;
- 500 мл води;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ч. л. солі;
- 5 горошин чорного перцю;
- 5 горошин запашного перцю;
- 2 лаврових листки;
- 3 гвоздички;
- 100 мл оцту;
- 5 г кропу.
Зверніть увагу, перед приготуванням вам потрібно відварити гриби в підсоленій воді до готовності. У середньому лісові гриби варяться близько 15 хв. В рецептурі вказана вага вже зварених грибів. Далі дійте за інструкцією:
Гриби за описаним рецептом простоять хоч до весни, але вони настільки смачні, що ви з’їсте їх набагато раніше.
Якщо ви принесли з лісу багату здобич, не поспішайте всю її пускати на смачні страви, залиште трохи на зиму. Закрийте гриби в банках, адже це можна зробити навіть без мороки зі стерилізацією.