Як готувати гриби на зиму без стерилізації

Как готовить грибы на зиму без стерилизации Гриби на зиму без стерилізації виходять смачні

  • Кількість порцій: 5
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування: 1 хвилина

Простий рецепт приготування грибів на зиму без стерилізації

У цій закусці немає нічого зайвого, тільки чистий смак грибів. Процес приготування простий і зрозумілий.

Покрокова інструкція:

  • Уважно переберіть гриби, оглядаючи їх на наявність черв’яків і зіпсованих ділянок. Занадто великі гриби розріжте на кілька частин. Складіть їх в миску, залийте прохолодною водою і залиште на півгодини. Після цього ще раз їх промийте.
  • У воду додайте оцет, сіль і цукор. Доведіть суміш до кипіння, стежте, щоб сіль і цукор розчинилися.
  • Складіть гриби в каструлю з розсолом. Доведіть до кипіння і варіть 40 хв. на слабкому вогні. Регулярно знімати пінку. Якщо ви добре промили гриби, піна буде світла.
  • Розкладіть гриби по стерильним банкам, залийте розсолом і загорніть кришками.
  • Готову закуску взимку можна є просто так чи додавати під смачні салати.

    Гриби зі спеціями на зиму без стерилізації

    Для цієї закуски знадобиться трохи більше інгредієнтів, зате і смак у неї буде більш насичений. Отже, підготуйте:

    • 1 кг гриби;
    • 500 мл води;
    • 1 ст. л. цукру;
    • 2 ч. л. солі;
    • 5 горошин чорного перцю;
    • 5 горошин запашного перцю;
    • 2 лаврових листки;
    • 3 гвоздички;
    • 100 мл оцту;
    • 5 г кропу.

    Зверніть увагу, перед приготуванням вам потрібно відварити гриби в підсоленій воді до готовності. У середньому лісові гриби варяться близько 15 хв. В рецептурі вказана вага вже зварених грибів. Далі дійте за інструкцією:

  • У воду покласти сіль, цукор, всі спеції. Доведіть маринад до кипіння, добре заважайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Після закипання влийте в каструлю оцет.
  • Покладіть варені гриби в маринад і готуйте їх на слабкому вогні 40 хв.
  • Розкладіть заготовку по стерильним банкам, додайте кріп, залийте гарячим маринадом, закрити кришками і загорніть їх. Після охолодження приберіть банки в льох або холодильник на зберігання.
  • Гриби за описаним рецептом простоять хоч до весни, але вони настільки смачні, що ви з’їсте їх набагато раніше.

    Якщо ви принесли з лісу багату здобич, не поспішайте всю її пускати на смачні страви, залиште трохи на зиму. Закрийте гриби в банках, адже це можна зробити навіть без мороки зі стерилізацією.