Рецепт приготування грибів козенят

Рецепт приготовления грибов козлятГриби козенята ще називають овечками, болотовиками, иванчиками, решетняками

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: 25 хвилин

Як приготувати гриби козенята

Ці гриби можна зустріти в хвойних або змішаних лісах, люблять заболочені місцевості. Вони ростуть групами. Повне відро можна назбирати після проливних дощів.

У цих грибів невеликі капелюшки, 3-12 см в діаметрі. Шкірочка, на відміну від маслюків, у них не знімається. Колір капелюшка зелено-бежевий, із зворотного боку верхівки поверхня пориста, як губки.

Козенята підходять для приготування перших, других страв і заготовок. Їх можна замаринувати, засушити або засмажити. Перед будь-яким видом обробки гриби слід очистити від бруду, промити в холодній, а потім замочити на 15 хв. в теплій воді.

Якщо ви будете готувати суп з козенят, то не переживайте, коли капелюшки придбають червоний відтінок. Це нормально. Відварені гриби можна заморожувати, а потім використовувати як начинку для пиріжків.

Як готувати козенята:

  • Гриби відваріть 15 хв. в підсоленій воді. Промийте і відкиньте на сковороду.
  • Окремо підсмажте цибулю. Додайте до грибів, смажте ще 7 хв., посоліть і поперчіть. За 2 хв. до готовності влийте сметану і всипте борошно, добре перемішайте.
  • Посипте готову страву свіжою зеленню.

    Якщо ви зібрали трохи грибів, то їх краще засушити. Червиві викиньте відразу, решта підвісити на нитці на сонці. Сушені гриби підійдуть для приготування супів, а якщо їх подрібнити в кавомолці, то отриманий грибний порошок використовуйте для соусів і підлив.

    Рецепт маринованих грибів козенят

    Інгредієнти:

    • 1 кг свіжих грибів;
    • 0,5 л води;
    • 3 ч. л. солі;
    • 2,5 ч. л. цукру;
    • 3 ст. л. оцту 9%;
    • зубок часнику;
    • 3 шт. перцю горошком;
    • 3 шт. гвоздики;
    • 1 ст. л. сушеного кропу;
    • лавровий лист.

    Заготовку за цим рецептом можна зберігати всю зиму в прохолодному приміщенні.

    Приготування:

  • Гриби промийте, великі наріжте кубиками, дрібні не подрібнюйте.
  • Проваріть козенята 15-20 хв.
  • Окремо закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор і всі спеції. Проваріть 5 хв., перед вимиканням влийте оцет. Лавровий лист із готового маринаду дістаньте.
  • Гриби відкиньте на друшляк, а потім залийте їх маринадом.
  • Розкладіть масу по стерилізованим банкам і закатайте під залізні кришки.

    Козенята, на відміну від білого гриба, не володіють неперевершеними смаковими характеристиками, але в них містяться вітаміни групи В, А, РР і Д. Вони багаті фосфором і амінокислотами.

    :