Гриби козенята ще називають овечками, болотовиками, иванчиками, решетняками
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 20 хвилин
- Час приготування: 25 хвилин
Як приготувати гриби козенята
Ці гриби можна зустріти в хвойних або змішаних лісах, люблять заболочені місцевості. Вони ростуть групами. Повне відро можна назбирати після проливних дощів.
У цих грибів невеликі капелюшки, 3-12 см в діаметрі. Шкірочка, на відміну від маслюків, у них не знімається. Колір капелюшка зелено-бежевий, із зворотного боку верхівки поверхня пориста, як губки.
Козенята підходять для приготування перших, других страв і заготовок. Їх можна замаринувати, засушити або засмажити. Перед будь-яким видом обробки гриби слід очистити від бруду, промити в холодній, а потім замочити на 15 хв. в теплій воді.
Якщо ви будете готувати суп з козенят, то не переживайте, коли капелюшки придбають червоний відтінок. Це нормально. Відварені гриби можна заморожувати, а потім використовувати як начинку для пиріжків.
Як готувати козенята:
Посипте готову страву свіжою зеленню.
Якщо ви зібрали трохи грибів, то їх краще засушити. Червиві викиньте відразу, решта підвісити на нитці на сонці. Сушені гриби підійдуть для приготування супів, а якщо їх подрібнити в кавомолці, то отриманий грибний порошок використовуйте для соусів і підлив.
Рецепт маринованих грибів козенят
Інгредієнти:
- 1 кг свіжих грибів;
- 0,5 л води;
- 3 ч. л. солі;
- 2,5 ч. л. цукру;
- 3 ст. л. оцту 9%;
- зубок часнику;
- 3 шт. перцю горошком;
- 3 шт. гвоздики;
- 1 ст. л. сушеного кропу;
- лавровий лист.
Заготовку за цим рецептом можна зберігати всю зиму в прохолодному приміщенні.
Приготування:
Розкладіть масу по стерилізованим банкам і закатайте під залізні кришки.
Козенята, на відміну від білого гриба, не володіють неперевершеними смаковими характеристиками, але в них містяться вітаміни групи В, А, РР і Д. Вони багаті фосфором і амінокислотами.