Рецепт приготування осикових груздів

Рецепт приготовления осиновых груздейУ груздя осикового капелюшок, злегка вдавлені в центрі, діаметром від 6 до 30 см

  • Кількість порцій: 8
  • Час підготовки: 24 хвилини
  • Час приготування: 35 хвилин

Рецепт приготування осикових груздів швидкого посолу

Для рецепта знадобиться 1 кілограм свіжих груздів, перець горошком, лавровий лист, часник і склянку солі.

Приготування:

  • Грузді помийте, очистіть, виріжте зіпсовані місця, розрізаючи великі гриби на частини. Замочіть у воді під пресом на добу. Воду міняйте 3 рази в день.
  • Варіть грузді від 15 до 30 хвилин з моменту закипання в підсоленій воді.
  • Гриби перекладіть в друшляк, а відвар злийте в раковину.
  • Поріжте шматочками часник.
  • Покладіть в емальовану каструлю гриби, пересипаючи сіллю.
  • Кожен шар груздів посипте часником, перцем і лавровим листом.
  • Зверху гриби накрийте тарілкою і придавіть пресом. Виступила рідина повинна повністю покрити гриби, якщо розсолу не вистачає, додайте трохи холодної кип’яченої води.
  • Гриби під пресом поставте в холодильник.
  • Через 5 днів грузді можна їсти, додавати в другі та перші страви, смажити, тушкувати зі сметаною або приготувати рулет з лаваша з грибами.

    Як приготувати рулет з осиковими груздями

    Краще всього загорнути начинку в подвійній лаваш, щоб рулет вийшов більш щільним.

    Інгредієнти:

    • яйця варені – 3 шт.;
    • сметана – 60 г;
    • гриби солоні – 200 г;
    • лаваш – 1 шт.;
    • кріп – 3 гілочки;
    • сіль.

    Приготування:

  • Варені курячі яйця наріжте шматочками.
  • Подрібніть помиту зелень і додати до яєць.
  • Поріжте гриби, перемішати, залити сметаною, яйцями і зеленню.
  • Розкладіть на столі лаваш, а зверху начинку, розрівняти її рівномірно по поверхні.
  • Скрутіть лаваші в рулет. Покладіть його в холодильник на 2 години, загорнувши в пакет.
  • Готовий рулет наріжте шматочками перед подачею на стіл.
  • Грузді можна швидко посолити гарячим способом. А потім приготувати багато смачних страв, навіть грибний рулет з лаваша.

    Опис груздя

    Груздь осиковий – з пластинчастої капелюшком, схожою на блюдце, росте в листяних лісах поруч з осиками і тополями. У нього щільна м’якоть з фруктовим запахом. Сезон збору починається в липні і закінчується в жовтні.

    Шкірка на капелюшку груздя біла, іноді з рожевим плямами, вона покрита дрібним пушком, чому в сиру погоду стає липкою. Платівки під капелюшком кремового або світло-рожевого кольору. Виділяється на зрізі молочний сік білий з гострим смаком, не змінює забарвлення на повітрі.

    :