У груздя осикового капелюшок, злегка вдавлені в центрі, діаметром від 6 до 30 см
- Кількість порцій: 8
- Час підготовки: 24 хвилини
- Час приготування: 35 хвилин
Рецепт приготування осикових груздів швидкого посолу
Для рецепта знадобиться 1 кілограм свіжих груздів, перець горошком, лавровий лист, часник і склянку солі.
Приготування:
Через 5 днів грузді можна їсти, додавати в другі та перші страви, смажити, тушкувати зі сметаною або приготувати рулет з лаваша з грибами.
Як приготувати рулет з осиковими груздями
Краще всього загорнути начинку в подвійній лаваш, щоб рулет вийшов більш щільним.
Інгредієнти:
- яйця варені – 3 шт.;
- сметана – 60 г;
- гриби солоні – 200 г;
- лаваш – 1 шт.;
- кріп – 3 гілочки;
- сіль.
Приготування:
Грузді можна швидко посолити гарячим способом. А потім приготувати багато смачних страв, навіть грибний рулет з лаваша.
Опис груздя
Груздь осиковий – з пластинчастої капелюшком, схожою на блюдце, росте в листяних лісах поруч з осиками і тополями. У нього щільна м’якоть з фруктовим запахом. Сезон збору починається в липні і закінчується в жовтні.
Шкірка на капелюшку груздя біла, іноді з рожевим плямами, вона покрита дрібним пушком, чому в сиру погоду стає липкою. Платівки під капелюшком кремового або світло-рожевого кольору. Виділяється на зрізі молочний сік білий з гострим смаком, не змінює забарвлення на повітрі.