Жовтий груздь можна знайти в лісі з липня по жовтень
- Кількість порцій: 6
- Час підготовки: 15 хвилин
- Час приготування: 20 хвилин
Рецепт супу: Груздянка зі сметаною
Свіжі жовті грузді потрібно замочити на 3 дні, щоб вийшла гіркота. Краще використовувати для супу готові солоні грузді.
Приготування:
Груздянку готують також з перловою крупою. Перловку варять заздалегідь, зливаючи першу воду.
Опис жовтого груздя
Зростає жовтий груздь в березових і хвойних лісах. Він примітний великої м’ясистою капелюшком золотавого чи брудно-жовтого кольору з концентричними колами і частими неширокими пластинками. У молодого гриба капелюшок опуклий, з підігнутими краями, потім вона стає плоскою і лійкоподібної.
М’якоть у гриба біла, щільна і ламка. При зрізі виділяється рясний молочний сік, який на повітрі набуває жовтуватий колір. Ніжка від 6 до 10 см у висоту, білувата і міцна, порожня всередині, діаметром до 4 див. Груздь на Заході вважається неїстівним з-за горького молочного соку, тому всі страви з груздів споконвічно російські. Ці гриби в Росії люблять, їх не тільки солять, але і маринують, кладуть, як начинку в пироги, варять з них супи — груздянки.