Опис жовтого груздя і рецепти його приготування

Описание желтого груздя и рецепты его приготовленияЖовтий груздь можна знайти в лісі з липня по жовтень

  • Кількість порцій: 6
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин

Рецепт супу: Груздянка зі сметаною

Свіжі жовті грузді потрібно замочити на 3 дні, щоб вийшла гіркота. Краще використовувати для супу готові солоні грузді.

Приготування:

  • Гречану крупу зваріть в окремій каструлі до готовності. Це можна зробити заздалегідь.
  • Відварити курячу грудку з лавровим листком і перцем горошком протягом 15 хвилин.
  • Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковороді з рослинним маслом.
  • Наріжте варену курку і грузді кубиками.
  • У киплячий курячий бульйон покладіть підготовлені гриби і куряче філе.
  • Картоплю зваріть і потовчіть, вона потрібна для приготування клецков.
  • Змішати картопляне пюре з яйцем і борошном, посоліть тісто на смак.
  • Чайною ложкою набирайте картопляне тісто і викладайте галушки в киплячий курячий бульйон.
  • Покладіть в бульйон обсмажену цибулю і моркву, а в самому кінці гречану крупу. Не забудьте додати в суп сіль, нехай покипить ще 5 хвилин.
  • Подавайте груздянку зі сметаною, притрусивши січеною зеленню петрушки.
  • Груздянку готують також з перловою крупою. Перловку варять заздалегідь, зливаючи першу воду.

    Опис жовтого груздя

    Зростає жовтий груздь в березових і хвойних лісах. Він примітний великої м’ясистою капелюшком золотавого чи брудно-жовтого кольору з концентричними колами і частими неширокими пластинками. У молодого гриба капелюшок опуклий, з підігнутими краями, потім вона стає плоскою і лійкоподібної.

    М’якоть у гриба біла, щільна і ламка. При зрізі виділяється рясний молочний сік, який на повітрі набуває жовтуватий колір. Ніжка від 6 до 10 см у висоту, білувата і міцна, порожня всередині, діаметром до 4 див. Груздь на Заході вважається неїстівним з-за горького молочного соку, тому всі страви з груздів споконвічно російські. Ці гриби в Росії люблять, їх не тільки солять, але і маринують, кладуть, як начинку в пироги, варять з них супи — груздянки.

    :