Розсольник з куркою радує ароматом та легкою кислинкою.
Інгредієнти:
- Лавровий лист
1 штук(і)
- Томатна паста
1 ст. л.
- Рослинна олія
2 ст. л.
- Морква
1 штук(і)
- Цибуля ріпчаста
1 головка
- Вода
2 літра
- Перлова крупа
70 грамів
- Огірки солоні
2 штук(і)
- Картопля
3 Бульби
- Курячі стегна
500 грамів
- Кількість порцій: 6
- Час підготовки: 15 хвилин
- Час приготування: 60 хвилин
Класичний розсольник з перловкою і куркою
У класичному варіанті ніколи не використовуються мариновані огірочки. Тільки солоні і хрусткі.
Як приготувати традиційний розсольник:
Заправляти розсольник можна сметаною або майонезом і дрібно нарізаною зеленою цибулькою. Смачним виходить суп на курячих потрошках, а перловку можна замінити ячмінною крупою або рисом.
Рецепт розсольнику з куркою по–суздальски
Для аромату в такий суп додають жменю сушених лісових грибів. Що ще знадобиться для розсольнику:
- курка – 1 тушка;
- солоні огірки – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 2 бульби;
- ріпчаста цибуля – 2 головки;
- корінь селери – 1 шт.;
- корінь петрушки – 1 шт.;
- сіль і спеції – 1 трісок.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- рослинне масло – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Розсольник в тарілці присмачують порізаною зеленою цибулею і ложкою сметани.
Можна зробити і холодний суп. Для цього відварне куряче філе і яйця, покришені скибочками, а також трохи квашеної капусти, часнику і хрону залийте половиною літри розсолу від солоних огірків. Заправте сметаною.
Розсольник хороший не тільки як перше блюдо, але і як швидкодіючий засіб від похмілля. Особливо ефективний холодний варіант.
Читайте далі: розсольник з нирками і перловкою