Обід по-російськи: готуємо суп з куркою

Обед по-русски: готовим рассольник с курицейРозсольник з куркою радує ароматом та легкою кислинкою.

Інгредієнти:

Лавровий лист

1 штук(і)

Томатна паста

1 ст. л.

Рослинна олія

2 ст. л.

Морква

1 штук(і)

Цибуля ріпчаста

1 головка

Вода

2 літра

Перлова крупа

70 грамів

Огірки солоні

2 штук(і)

Картопля

3 Бульби

Курячі стегна

500 грамів

  • Кількість порцій: 6
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 60 хвилин

Класичний розсольник з перловкою і куркою

У класичному варіанті ніколи не використовуються мариновані огірочки. Тільки солоні і хрусткі.

Як приготувати традиційний розсольник:

  • Нарізане на шматочки куряче м’ясо опустіть в холодну воду і тушкуйте на малому полум’ї 45 хвилин. Час від часу знімайте піну.
  • Перлову крупу зваріть до напівготовності.
  • Очищену картоплю і огірочки порізати кубиками. Цибулю і моркву подрібнити.
  • Картоплю і перловку відправте до курки.
  • Огірочки, моркву і пасеруйте цибулю з томатною пастою 7 хвилин. Потім покладіть їх у суп.
  • Додайте лавровий лист, сіль і спеції, тушкуйте ще 8 хвилин.
  • Заправляти розсольник можна сметаною або майонезом і дрібно нарізаною зеленою цибулькою. Смачним виходить суп на курячих потрошках, а перловку можна замінити ячмінною крупою або рисом.

    Рецепт розсольнику з куркою по–суздальски

    Для аромату в такий суп додають жменю сушених лісових грибів. Що ще знадобиться для розсольнику:

    • курка – 1 тушка;
    • солоні огірки – 3 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • картопля – 2 бульби;
    • ріпчаста цибуля – 2 головки;
    • корінь селери – 1 шт.;
    • корінь петрушки – 1 шт.;
    • сіль і спеції – 1 трісок.;
    • лавровий лист – 2 шт.;
    • рослинне масло – 3 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • У трилітрову каструлю з окропом опустіть порційні шматочки курки.
  • Отмоченные гриби відваріть в маленькій каструльці. Коли вони будуть готові, відлийте бульйон в склянку.
  • Самі гриби відкиньте на друшляк, щоб охололи, а потім наріжте соломкою.
  • Грибні скибочки покладіть до курки і вилийте туди бульйон із склянки.
  • Цибулю наріжте половинками кілець, нашаткуйте коріння і моркву. Обсмажте все це в олії до золотистої скоринки.
  • Зробивши піджарку, покладіть в суп нарізану скибочками картоплю, а через 7 хвилин – підсмажені овочі.
  • Огірочки, очищені від шкірки і насіння, наріжте кубиками і додайте їх в суп, коли картопля стане м’яким.
  • Через три хвилини засипте нарубану зелень і ще через півхвилини зніміть суп з вогню.
  • Розсольник в тарілці присмачують порізаною зеленою цибулею і ложкою сметани.

    Можна зробити і холодний суп. Для цього відварне куряче філе і яйця, покришені скибочками, а також трохи квашеної капусти, часнику і хрону залийте половиною літри розсолу від солоних огірків. Заправте сметаною.

    Розсольник хороший не тільки як перше блюдо, але і як швидкодіючий засіб від похмілля. Особливо ефективний холодний варіант.

    Читайте далі: розсольник з нирками і перловкою

    :