Рецепт розсольнику з нирками

Рецепт рассольника с почкамиРозсольник з нирками можна заправити сметаною

Інгредієнти:

Нирки яловичі

400 грамів

Картопля

3 штук(і)

Морква

1 штук(і)

Цибуля ріпчаста

1 штук(і)

солоні огірки

2 штук(і)

Розсіл огірковий

100 мілілітрів

Вершкове масло

20 грамів

  • Кількість порцій: 5
  • Час приготування: 90 хвилин

Рецепт розсольнику з говяжьими нирками

Нирки потрібно ретельно очистити від всіх плівок і жиру.

Нирки мають специфічним запахом. Щоб повністю позбавитися від нього, субпродукти вимочують у воді або молоці 3-4 години. Можна залишити їх у холодильнику на всю ніч.

  • Нирки варити у несолоній воді не менше години. Бульйон не підходить для приготування супу, тому його потрібно злити.
  • Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати тонкими півкільцями. Пасерувати овочі в вершковому маслі 10 хвилин.
  • Огірки дрібно нарізати, додати до овочів. Перемішати, залити 50 мл гарячої води. Тушкувати на повільному вогні ще 5 хвилин.
  • Картоплю нарізати невеликими скибочками. У каструлі закип’ятити воду, посолити. Опустити туди картоплю, варити до напівготовності.
  • Нарізати нирки, додати в суп.
  • Додати овочеву заправу.
  • Влити в суп 100 мл огіркового розсолу. Томити на повільному вогні ще 10 хвилин.
  • Розсольник подають на обід, заправляють майонезом, можна посипати подрібненою зеленню.

    Розсольник з нирками і перловкою

    Для цього рецепта використовують свинячі нирки. Їх замочують на 4 години у холодній воді, протягом цього часу воду міняють двічі.

    Необхідні інгредієнти:

    • 500 р. свинячих нирок;
    • 400 г картоплі;
    • 60 р. перловки;
    • 2 цибулини;
    • 1 морквина;
    • 2-3 солоних огірка;
    • 150 мл огіркового розсолу;
    • 20 р. рослинного масла;
    • Сіль, спеції.

    Окремої підготовки вимагає перлова крупа. Її промивають, заливають 200 мл окропу і залишають розбухнути на 1 годину.

  • Нирки довести до кипіння, первинний бульйон злити. Знову залити водою, варити близько години. Бульйон знову злити. Нирки остудити, нарізати на шматочки.
  • Нашаткувати тонкою соломкою моркву, цибулю порізати кільцями. Обсмажувати в рослинній олії 5 хвилин. Додати подрібнені солоні огірки. Ще кілька хвилин обсмажувати на повільному вогні.
  • Картоплю нарізати кубиками. Закип’ятити воду, посолити, опустити туди картоплю і перловку, варити 15 хв.
  • Додати нарізані нирки.
  • Ввести огіркову заправку з овочами, влити огірковий розсіл.
  • Варити суп на повільному вогні 5 хвилин.
  • Подавати до столу зі сметаною, нарізаним кропом.

    У розсольник по смаку додають спеції. Підходить подрібнений корінь селери, лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець.

    Читайте далі: маринад для курки в духовці

    :