Рецептів розсольнику існує досить багато, його готують на м’ясному бульйоні, використовуючи яловичину, свинину і м’ясо птиці, але частіше для приготування супу беруться нирки, пупки, тельбухи. У числі інгредієнтів для супу використовуються крупи: гречка, перловка, рис. Тому думка про те, як приготувати чудовий суп з рисом, у всіх господинь своє. Проте незмінною складовою страви залишаються солоні огірки і розсіл.
Кількість огірків в супі може варіюватися від обсягу каструлі і від того, наскільки огірки солоні і кислі. Якщо вони досить кислі, то розсіл в суп можна не лити. Підсолювати суп до закінчення готування не рекомендується, так як, враховуючи солоність огірків, його можна пересолити. Часто огірки мають жорстку шкірку і її, в такому разі, потрібно зрізати.
Склад продуктів
Для бульйону
- 400 грам м’яса;
- 1 морква;
- головка цибулі;
- 4 літри води;
- перець, сіль, лавровий лист.
Для розсольнику
- бульйон;
- зварене м’ясо;
- 300 грамів солоних огірків;
- 1 морква;
- головка цибулі;
- 4 зубки часнику;
- рис — 3 столових ложки;
- 3 картоплини;
- вершкове масло – 30 грам;
- розсіл від огірків (півсклянки);
- сіль, перець;
- зелень.
На підготовку і приготування супу йде близько 2 годин.
Чудовий суп з рисом: покроковий процес приготування
Подається дивовижний розсольник до столу зі сметаною і свіжою зеленню. Виходить суп наваристим, ароматною і дуже смачною: його із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Можна доповнити обід апетитними домашніми коржами або хлібом з духовки: відмінне поєднання. Рецепти приготування даних страв дивіться на нашому сайті.
Приємного всім апетиту.