Чудовий суп з рисом: смачне перше блюдо

Рецептів розсольнику існує досить багато, його готують на м’ясному бульйоні, використовуючи яловичину, свинину і м’ясо птиці, але частіше для приготування супу беруться нирки, пупки, тельбухи. У числі інгредієнтів для супу використовуються крупи: гречка, перловка, рис. Тому думка про те, як приготувати чудовий суп з рисом, у всіх господинь своє. Проте незмінною складовою страви залишаються солоні огірки і розсіл.

Кількість огірків в супі може варіюватися від обсягу каструлі і від того, наскільки огірки солоні і кислі. Якщо вони досить кислі, то розсіл в суп можна не лити. Підсолювати суп до закінчення готування не рекомендується, так як, враховуючи солоність огірків, його можна пересолити. Часто огірки мають жорстку шкірку і її, в такому разі, потрібно зрізати.

Склад продуктів

Для бульйону

  • 400 грам м’яса;
  • 1 морква;
  • головка цибулі;
  • 4 літри води;
  • перець, сіль, лавровий лист.

Для розсольнику

  • бульйон;
  • зварене м’ясо;
  • 300 грамів солоних огірків;
  • 1 морква;
  • головка цибулі;
  • 4 зубки часнику;
  • рис — 3 столових ложки;
  • 3 картоплини;
  • вершкове масло – 30 грам;
  • розсіл від огірків (півсклянки);
  • сіль, перець;
  • зелень.

На підготовку і приготування супу йде близько 2 годин.

Чудовий суп з рисом: покроковий процес приготування

  • М’ясо кладуть у киплячу воду і варять протягом 2-3 хвилин. Потім потрібно дістати м’ясо, промити і, наливши нової води, знову поставити на вогонь.
  • Другий раз м’ясо вариться при нещільно закритій кришці, близько 40 хвилин. Після цього в каструлю кладуть цибулина, морква і перець.
  • М’ясо після 30 хвилинної варіння знову дістається з води і знімається з кісток, а бульйон проціджують.
  • Другу цибулину треба порізати кубиками, а моркву — соломкою.
  • Огірки потрібно натерти на крупній тертці.
  • Рада. Використовуйте для приготування розсольнику хрусткі мариновані огірки, закриті на зиму в домашніх умовах. Магазинний розсіл дуже кислий і містить велику кількість оцту.
  • Моркву і цибулю обсмажити на сковороді з використання рослинної олії. Потім покласти до овочів на сковороду м’ясо і обсмажувати ще 4 хвилини.
  • В піджарку на сковорідку додати терті огірки і розсіл.
  • Промити рис, довести до кипіння бульйон і висипати в нього крупу. Дочекатися поки бульйон знову закипить, варити протягом 5-7 хвилин, після чого викласти у нього піджарку і продовжувати варити ще 7 хвилин.
  • Покласти в суп нарізану кубиками картоплю, після п’ятихвилинної варіння додати огірки, варіння продовжувати 15 хвилин і покласти заправку з часнику з зеленню.
  • Для того, щоб приготувати заправку, часник слід дрібно порізати або придушити пресом, зелень так само дрібно ріжеться. Отриману суміш додають до вершкового масла і розтирають, посипаючи заправку меленим чорним перцем.
  • Після того, як поклали заправку, суп вариться ще хвилину, після чого каструлю треба закутати і дати постояти півгодини.
  • Подається дивовижний розсольник до столу зі сметаною і свіжою зеленню. Виходить суп наваристим, ароматною і дуже смачною: його із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Можна доповнити обід апетитними домашніми коржами або хлібом з духовки: відмінне поєднання. Рецепти приготування даних страв дивіться на нашому сайті.

    Изумительный рассольник с рисом: вкусное первое блюдо

    Приємного всім апетиту.