Густий курячий суп без картоплі: можна і на обід, і на вечерю

Смачний обід або вечеря за 20 хвилин для всієї родини: густий курячий суп без картоплі! Супчик виходить ароматним, апетитним, насиченим і дуже, дуже смачним.

Всі, без винятку, просять добавки! Навіть малоежки їдять його з задоволенням: вмовляти не треба (і не доведеться, повірте)! Готувати суп швидко: загалом, одне суцільне задоволення! Таке перша страва – це ідеальний варіант для стылых осінніх днів: і нагодує ситно, і зігріє, і поліпшить настрій.

Склад продуктів

  • куряча грудка – 350 грам,
  • консервована біла квасоля – 1 банка,
  • морква – 1 штука,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • болгарський перець (великий) – 1 штука,
  • зелений лук,
  • помідори у власному соку (або свіжі помідори без шкірки) – 400 грам,
  • часник – 1-2 зубчики,
  • рослинне масло – 2-3 столових ложки,
  • листочки орегано – 10-15 штук,
  • курячий бульйон або вода – 1 літр (можна більше),
  • цукор – 1 чайна ложка,
  • паприка – 1 чайна ложка,
  • чорний перець, червоний перець,
  • лавровий лист – 2 штуки,
  • сіль, свіжий кріп і сметана – за смаком.

Густий курячий суп без картоплі: покроковий процес приготування

  • У сковороду з рослинною олією викладаємо філе курячої грудки, нарізане невеликими шматочками.
  • М’ясо обсмажуємо 2-3 хвилини, додаємо нарізані кубиками цибулю та моркву, дрібно нарізаний часник, обсмажуємо ще 3 хвилини.
  • Відправляємо туди ж болгарський перець, також нарізаний кубиками, підсмажити 1 хвилину.
  • Після цього кладемо в каструлю помідори (консервовані у власному соку або свіжі), цукор, перемішуємо.
  • Додаємо паприку, чорний мелений перець, червоний перець, інші спеції (за смаком), солимо.
  • Кладемо в сковороду консервовану білу квасолю, зелений цибуля, листя орегано (пом’яти їх спочатку треба), наливаємо бульйон (або воду).
  • Рада. Замість консервованої квасолі можна покласти в суп зварену квасолю заздалегідь, будь-якого кольору.
  • Пробуємо на смак, додаємо лавровий лист. Накриваємо кришкою, варимо 12-14 хвилин. Суп готовий!
  • Суп наливаємо у порційні тарілочки, кладемо зелень і сметану (у мене домашня сметана, зроблена з молока і вершкового масла).
  • Смачний густий курячий суп без картоплі можна подавати не тільки на обід, але і на вечерю! Виходить він наваристим, ситним, але при цьому досить легким: ніякої ваги на шлунку і зайвих сантиметрів на боках. Гостроту регулюйте на свій розсуд: якщо в родині є маленькі діти, то занадто гостре готувати не варто. Спробуйте чудове блюдо – і повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

    Густой куриный суп без картофеля: можно и на обед, и на ужин

    Приємного всім апетиту.