В шурпу з курки додають крупно нарізані овочі
- Кількість порцій: 10
- Час підготовки: 5 хвилин
- Час приготування: 1 хвилина
Як приготувати узбецьку шурпу з курки
Зваривши узбецьку шурпу, ви отримаєте відразу дві страви. Перше – наваристий бульйон, друге – м’ясо з овочами.
Приготування:
Подавайте шурпу на двох тарілках – в одній варена курка з овочами. А в іншій – ароматний бульйон з зеленню кропу і цибулі.
Рецепт азербайджанської шурпи з курки
Алича сушена і підсмажені з томатом овочі надають шурпі приємний кислуватий смак.
Продукти:
- курка – 750 г;
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 6 шт.;
- морква – 1 шт.;
- куркума – 2 г;
- кисла алича сушена – 6 шт.;
- болгарський перець – 50 г;
- перець гіркий – 1 стручок;
- часник – 2 зубчики;
- томатна паста – 20 г;
- зелень – 1 пучок;
- сіль – 30 г;
- перець чорний мелений – 1 г;
- масло рослинне – 40 мл;
- вода – 3 л.
Приготування:
Шурпу з курки можна зварити без обсмажування овочів і м’яса або з їх обсмажуванням. Різні і способи подачі – її можна їсти як звичайний суп або окремо бульйон і м’ясо з овочами.