Як приготувати справжню шурпу з курки

Как приготовить настоящую шурпу из курицыВ шурпу з курки додають крупно нарізані овочі

  • Кількість порцій: 10
  • Час підготовки: 5 хвилин
  • Час приготування: 1 хвилина

Як приготувати узбецьку шурпу з курки

Зваривши узбецьку шурпу, ви отримаєте відразу дві страви. Перше – наваристий бульйон, друге – м’ясо з овочами.

Приготування:

  • Підготовлену курку залийте в каструлі холодною водою і поставте на вогонь.
  • Очистіть моркву, цибулю і картоплю.
  • Коли вода закипить, зніміть піну і зменшити нагрів.
  • Покладіть в бульйон цілу моркву, накрийте каструлю кришкою.
  • Три цибулини порізати кільцями, і додайте в суп, покладіть зіру.
  • Через 20 або 30 хвилин приготування відправте в каструлю з шурпою картоплю, не розрізаючи його на шматки. Нехай кипить суп на повільному вогні ще 20 хвилин.
  • Перед закінченням приготування додайте в каструлю з шурпою 1 нарізану півкільцями цибулину для поліпшення травлення і 1 ст. л. солі з невеликою гіркою.
  • Доведіть суп до кипіння, і спробуйте на сіль.
  • Поріжте дрібно кріп і зелений лук.
  • Подавайте шурпу на двох тарілках – в одній варена курка з овочами. А в іншій – ароматний бульйон з зеленню кропу і цибулі.

    Рецепт азербайджанської шурпи з курки

    Алича сушена і підсмажені з томатом овочі надають шурпі приємний кислуватий смак.

    Продукти:

    • курка – 750 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • картопля – 6 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • куркума – 2 г;
    • кисла алича сушена – 6 шт.;
    • болгарський перець – 50 г;
    • перець гіркий – 1 стручок;
    • часник – 2 зубчики;
    • томатна паста – 20 г;
    • зелень – 1 пучок;
    • сіль – 30 г;
    • перець чорний мелений – 1 г;
    • масло рослинне – 40 мл;
    • вода – 3 л.

    Приготування:

  • Куряче м’ясо, помытое і розрізане на частини, покладіть в холодну воду.
  • Очищену і помиту моркву наріжте великими кружечками, цибулю – дрібними шматочками, невеликий картоплю – на 4 частини.
  • На сковороді обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додайте моркву, томатну пасту, часник, гострий і солодкий перець.
  • Коли бульйон закипить, зніміть піну.
  • Курку з бульйону додайте в піджарку з овочів і томатної пасти, помішуйте, щоб м’ясо підрум’янилося і просякнув соком овочів.
  • Бульйон процідіть, поставте на вогонь, коли він закипить, кидайте нарізану картоплю. Додайте сіль за смаком.
  • Коли курка підсмажиться, вимкніть нагрів під сковородою. За 5 хвилин до готовності супу, картопля повинен бути м’яким, бульйон покладіть запашні овочі з м’ясом. Додайте сушену аличу і куркуму.
  • Готову шурпу спробуйте на сіль і перець, і подавайте до столу, посипавши подрібненою зеленню.
  • Шурпу з курки можна зварити без обсмажування овочів і м’яса або з їх обсмажуванням. Різні і способи подачі – її можна їсти як звичайний суп або окремо бульйон і м’ясо з овочами.

    :