Як приготувати шурпу в мультиварці

Как приготовить ароматную шурпу в мультиваркеШурпа в мультиварці з крупно нарізаними овочами і наваристим бульйоном

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 10 хвилин
  • Час приготування: 3 хвилини

Кайнатма шурпа з баранини, як приготувати в мультиварці

Бульйон для страви можна зварити заздалегідь, процідити і зберігати в холодильнику, тоді час приготування скоротиться до 40 хвилин.

Приготування:

  • Помытое м’ясо баранини, 1 очищену моркву і 1 цибулину покладіть в мультиварочную чашу, і долийте 2,5 л холодної води.
  • Увімкніть режим суп на 2 години, зваріть наваристий бульйон.
  • Готове м’ясо вийміть з мультиварочной чаші, а бульйон в якому воно варилося процідіть.
  • Для шурпи наріжте великими кубиками 4 картоплини, одну моркву – кружальцями, болгарський перець – великою соломкою. Дрібно поріжте часник і помідор.
  • Остигле м’ясо наріжте великими шматками. Додайте в чашу мультиварки всі подрібнені овочі і м’ясо, 1 ч. л. хмелем сунелей, 20 р солі. Залийте вміст чаші бульйоном.
  • Виберіть режим «Мультиповар», температуру 100 °C, час приготування 40 хвилин.
  • Подрібніть помиту зелень. Перевірте суп на сіль, і залиште його на підігріві ще 10 хвилин.
  • Подавайте шурпу, зварену в мультиварці з подрібненою зеленню і сметаною.

    Ковурма шурпа, рецепт в мультиварці

    Для ковурмы шурпи м’ясо і овочі попередньо обсмажують в чашу мультиварки.

    Продукти:

    • баранина – 400 г;
    • помідор – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 200 г;
    • картопля молода – 500 г;
    • мелений червоний перець – 2г;
    • зіра – 2 г;
    • кінза сушена – 2 г;
    • базилік зелений – 2 гілочки;
    • кріп – 1 гілочка;
    • зелена цибуля – 2 пера;
    • сіль – 20 г;
    • вода – 1,5 л.

    Приготування:

  • У гарячу мультиварочную чашу з маслом, додайте нарізане невеликими шматками м’ясо. Помішуючи, чекайте коли випарується зайва волога.
  • Коли м’ясо трохи обсмажиться, покладіть до нього цибулю, порізану півкільцями, подрібнену кубиками моркву і помідор. Додайте спеції і сіль.
  • Через 5 хвилин обсмажування відправте в мультиварочную чашу картоплю, нарізану великими шматками, закрийте кришку мультиварки, і смажте ще 5 хвилин.
  • Залийте овочі і м’ясо в мультиварочной чаші окропом. Увімкніть режим «Гасіння» на 1,5 години.
  • У готову шурпу покладіть нарізаний базилік, цибуля і кріп, залиште в режимі «Підігрів» на 5 хвилин.
  • В мультиварці шурпу готувати можна в режимі «Суп», «Мультиповар» або «Гасіння». Тривалий час приготування робить страву наваристим, а спеції надають йому приголомшливий аромат.

    :