Рецепт готування лагмана з свинини

Рецепт приготовления лагмана из свининыЛагман з свинини може бути першим або другим блюдом

  • Кількість порцій: 5
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 50 хвилин

Лагман з свинини в домашніх умовах

Це блюдо традиційно готують в Середній Азії та Китаї. Його основу складають м’ясо та домашня локшина, інші інгредієнти в різних варіантах можуть відрізнятися. Його не можна назвати супом, це скоріше ароматна підлива з м’ясом і гарніром. Смак виходить насиченим, зовнішній вигляд привабливим.

М’ясо краще вибрати не дуже жирне, без кісток. Час смаження овочів мінімально, тому в них зберігаються всі корисні речовини. Це блюдо уйгурское, адаптоване до наших умов. Готується вона так:

  • Замаринуйте м’ясо. Наріжте кубиками зі стороною 3 см, змішайте з сіллю, коріандром, імбиром, перцем і соєвим соусом, відставте на 15 хв.
  • Підготуйте овочі. Солодкий перець, стебла селери і дайкон наріжте на невеликі шматочки, цибулю півкільцями, помідори кубиками, квасоля на 3 частини. Часник подрібніть ножем. Всі продукти складіть по різних ємностях не змішуючи.
  • Обсмажте інгредієнти. На добре розігріту велику сковороду налийте олію, викладіть свинину. Обсмажуйте, постійно помішуючи, поки не утвориться рум’яна кірочка. Всипте лук, а коли він підрум’яниться, при помішуванні з інтервалом приблизно 3 хв. додайте селера, помідор, часник, дайкон, перець, квасолю.
  • Проваріть продукти. Вміст сковороди добре перемішайте, додайте спеції, залийте водою і варіть до готовності. Це може зайняти від 15 до 30 хв.
  • Відваріть локшину. В ідеалі потрібно зробити самостійно, але можна взяти готові макарони або спагетті.
  • Варіантів подачі до столу кілька. Розкладіть локшину по тарілках, залити гарячою підливою і посипавши дрібно нарубаної зеленню селери, подайте окремо спагетті і м’ясо з овочами. Будь-який варіант буде виглядати ефектно, а смак викличе захоплення.

    Рецепт лагмана з свинини в мультиварці

    Можна не чекати свята, а приготувати таку страву на обід. Це швидкий і простий спосіб, для якого знадобляться наступні продукти:

    • свинина – 500 г;
    • спагетті – 300 г;
    • картопля – 3 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • редька – ½ шт;
    • цибуля – 1 шт.;
    • болгарський перець – 1 шт.;
    • томатна паста – 1 ст. л.;
    • часник – 3 зубчики;
    • масло рослинне – 50 г;
    • кмин – 2 г;
    • коріандр – 2 г;
    • сіль, перець – за смаком.

    Використання мультиварки спростить приготування та дозволить зменшити кількість жиру при смаженні. Порядок приготування такий:

  • М’ясо наріжте на невеликі шматочки і готуйте з соняшниковою олією в режимі обсмажування 15 хв, періодично помішуючи.
  • Наріжте цибулю півкільцями, картопля і перець кубиками, редьку та моркву соломкою. Подрібніть часник.
  • Додайте до м’яса всі овочі, сіль, спеції, томатну пасту, перемішайте. Влийте 2 скл. води, щільно закрийте кришкою і готуйте 30 хв. в режимі високого тиску.
  • Подавайте з відвареними спагетті. Виходить цікаве поєднання продуктів, приємний запах. Поживна страва, але не важкий для шлунка.

    Лагман внесе різноманітність в раціон, підійде для святкового і повсякденного столу. Свинина робить його смак ніжним і може використовуватися в будь-якому з варіантів цієї страви.

    :