Лагман з свинини може бути першим або другим блюдом
- Кількість порцій: 5
- Час підготовки: 15 хвилин
- Час приготування: 50 хвилин
Лагман з свинини в домашніх умовах
Це блюдо традиційно готують в Середній Азії та Китаї. Його основу складають м’ясо та домашня локшина, інші інгредієнти в різних варіантах можуть відрізнятися. Його не можна назвати супом, це скоріше ароматна підлива з м’ясом і гарніром. Смак виходить насиченим, зовнішній вигляд привабливим.
М’ясо краще вибрати не дуже жирне, без кісток. Час смаження овочів мінімально, тому в них зберігаються всі корисні речовини. Це блюдо уйгурское, адаптоване до наших умов. Готується вона так:
Варіантів подачі до столу кілька. Розкладіть локшину по тарілках, залити гарячою підливою і посипавши дрібно нарубаної зеленню селери, подайте окремо спагетті і м’ясо з овочами. Будь-який варіант буде виглядати ефектно, а смак викличе захоплення.
Рецепт лагмана з свинини в мультиварці
Можна не чекати свята, а приготувати таку страву на обід. Це швидкий і простий спосіб, для якого знадобляться наступні продукти:
- свинина – 500 г;
- спагетті – 300 г;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- редька – ½ шт;
- цибуля – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- масло рослинне – 50 г;
- кмин – 2 г;
- коріандр – 2 г;
- сіль, перець – за смаком.
Використання мультиварки спростить приготування та дозволить зменшити кількість жиру при смаженні. Порядок приготування такий:
Подавайте з відвареними спагетті. Виходить цікаве поєднання продуктів, приємний запах. Поживна страва, але не важкий для шлунка.
Лагман внесе різноманітність в раціон, підійде для святкового і повсякденного столу. Свинина робить його смак ніжним і може використовуватися в будь-якому з варіантів цієї страви.