Інгредієнти:
- Баранина
1/2 кілограм
- Цибуля ріпчаста
2 штук(і)
- Картопля
4 штук(і)
- Перець болгарський
1 штука
- Баклажан
1 штука
- Помідори
1 штука
- Петрушка
1 пучок
- Базилік
1 пучок
- Кінза
1 пучок
- Приправа хмелі-сунелі
1 ч. л.
- Часник
1 головка
- Сіль
за смаком
- Перець чорний мелений
за смаком
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 3 години
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Варіння
- Привід: Повсякденний
- Сезон: круглий рік
Баранину заливаємо 2 л холодної води і ставимо на вогонь. Коли бульйон закипить, обережно знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Продовжуємо варити при ледь помітному кипінні до готовності. У цей час цибулю шаткуємо товстими півкільцями. Перець і баклажани нарізаємо великими шматками. Картоплю миємо, чистимо й ріжемо навпіл, а великі бульби ділимо на чотири частини. Баранину виймаємо з бульйону, акуратно видаляємо кістки, м’ясо ріжемо шматочками і повертаємо в каструлю. Туди ж додаємо підготовлені овочі, а через 15 хвилин приправляємо рубаною зеленню, подрібненим часником і хмелі-сунелі. Даємо супу ще кілька хвилин покипіти, а потім залишаємо настоятися на 20 хвилин. За бажанням разом з овочами можна додати гострий перчик.
Калорійність: 385 ккал на порції.