Кавказький шулюм з бараниною

Кавказский шулюм с бараниной

Інгредієнти:

Баранина

1/2 кілограм

Цибуля ріпчаста

2 штук(і)

Картопля

4 штук(і)

Перець болгарський

1 штука

Баклажан

1 штука

Помідори

1 штука

Петрушка

1 пучок

Базилік

1 пучок

Кінза

1 пучок

Приправа хмелі-сунелі

1 ч. л.

Часник

1 головка

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 3 години
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Варіння
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: круглий рік

Баранину заливаємо 2 л холодної води і ставимо на вогонь. Коли бульйон закипить, обережно знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Продовжуємо варити при ледь помітному кипінні до готовності. У цей час цибулю шаткуємо товстими півкільцями. Перець і баклажани нарізаємо великими шматками. Картоплю миємо, чистимо й ріжемо навпіл, а великі бульби ділимо на чотири частини. Баранину виймаємо з бульйону, акуратно видаляємо кістки, м’ясо ріжемо шматочками і повертаємо в каструлю. Туди ж додаємо підготовлені овочі, а через 15 хвилин приправляємо рубаною зеленню, подрібненим часником і хмелі-сунелі. Даємо супу ще кілька хвилин покипіти, а потім залишаємо настоятися на 20 хвилин. За бажанням разом з овочами можна додати гострий перчик.

Калорійність: 385 ккал на порції.