Дві закуски до будь-якого столу: обалденние мариновані баклажани

Представляємо вам два ідеальних рецепту закуска до будь-якого столу: обалденние мариновані баклажани! Закуски підійдуть і до повсякденного столу, і до святкового.

Краще м’яса і грибів: неодноразово перевіряла – розлітаються на «ура»! Страви готуються просто, продукти доступні. Закуска готова вже через 12 годин: але зі столу зникає ще швидше. Обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом!

Склад продуктів

Швидкі мариновані баклажани:

  • баклажани – 5 штук,
  • часник – 5 зубчиків,
  • пучок кропу і петрушки,
  • рослинна олія – 3 столових ложки,
  • перець мелений,
  • коріандр мелений.

Для маринаду:

  • вода – 1,5 літра,
  • оцту 9% – 100 мілілітрів,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • лавровий лист – 3 штуки,
  • чорний перець – 3 горошини.

Мариновані баклажани «Мозаїка»:

  • баклажани – 1 кілограм
  • цибуля – 4 головки,
  • болгарський перець – 3 штуки,
  • пучок петрушки,
  • оцет 9% – 4 столових ложки,
  • часник – 3 зубчики,
  • сіль – за смаком,
  • цукор – 0,5 чайної ложки.

Обалденние мариновані баклажани: два покрокових рецепта

  • Каструлю з водою ставимо на вогонь, у воду кладемо сіль, лавровий лист, перець горошком і виливаємо оцет.
  • Баклажани миємо, видаляємо плодоніжки й розрізаємо навпіл уздовж: але не до кінця, як би надрізаємо.
  • Маринад закипає: нехай прокипить 1 хвилину, а потім покладемо в нього баклажани. Після закипання, баклажани варяться 15 хвилин.
  • Потім ми дістаємо їх з маринаду і даємо повністю охолонути.
  • Готуємо начинку для баклажан. Ріжемо зелень, видавлюємо часник, додаємо коріандр і перець, вливаємо олію і дві столові ложки маринаду.
  • Все перемішуємо. Начиняємо цією начинкою баклажани, кладемо їх в ємність, зверху викладаємо на них залишки начинки, злегка придавлюємо рукою.
  • Ємність закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на ніч. На наступний день відмінна закуска вже готова!
  • Готуємо закуску «Мозаїка». Баклажани нарізати великими шматочками, скласти в миску.
  • Солимо, наливаємо рослинне масло і перемішуємо. Деко застеляємо пергаментним папером, висипаємо баклажани, розрівнюємо і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. За цей час треба буде два рази перемішати.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, болгарський перець – не дрібною соломкою. На розігрітій сковороді в рослинному маслі, обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки, додаємо перець, перемішуємо і продовжуємо смажити.
  • Дрібно наріжемо петрушку. Обсмажені цибулю і перець відкидаємо на сито, щоб прибрати зайве масло.
  • Готуємо заливку. Для цього в миску наливаємо оцет, кладемо цукор, сіль, видавлюємо часник і додаємо дві столові ложки води.
  • Готові баклажани висипаємо в миску, до них додаємо цибулю з болгарським перцем, виливаємо заливку і посипаємо петрушкою.
  • Все перемішуємо і ставимо в холодильник на 2 години, щоб баклажани просочилися. Закуска готова!
  • Дуже смачна, корисна закуска вам обов’язково сподобається! Будете робити кожне літо – і не тільки! Обалденние мариновані баклажани – це відмінне доповнення до будь-якого м’яса або з гарніром з картоплі. Так і з шматочком чорного хліба – нереально смачно. Інші рецепти цікавих страв з сезонних овочів дивіться на нашому сайті: і пробуйте їх на смак.

    Две закуски к любому столу: обалденные маринованные баклажаны

    Приємного апетиту!