Як приготувати шулюм з свинини? Існує маса варіацій одного й того ж рецепту!
Інгредієнти:
- Свинина
1 кілограм
- Цибулина
3 штук(і)
- Лавровий лист
3 штук(і)
- Кількість порцій: 12
- Час приготування: 40 хвилин
Рецепт шулюма зі свинини з буряком
Оскільки шулюм – винахід кочових народів, спочатку його готували в чавунці або казанку. Але і на кухні з цим завданням можна впоратися дуже навіть непогано.
Класичний варіант приготування страви
Ось що потрібно зробити:
Запорізькі козаки перейняли рецепт шулюма у кочових народів і трохи переробили на свій лад. В Україні завжди збирались багаті врожаї буряків, тому немає нічого дивного, що шулюм «по-українськи» готується з буряком. Ось як виглядає рецепт:
Шулюм із свинини: інші способи приготування
Варіацій приготування шулюма рівно стільки, скільки народів користуються цим рецептом. Українці воліють додавати в суп буряк, киргизи та узбеки намагаються готувати страву виключно з баранини, кавказці – попередньо маринувати м’ясо, з якого вариться бульйон.
На стіл наваристий суп подається з зеленню. Петрушка, кінза, селера, зелена цибуля – вони можуть бути не лише у самому супі, але і просто стояти поруч в окремій тарілці. Найкраще смак шулюма відтіняє чорний або висівковий хліб. Козаки обов’язково ставили на стіл випивку – горілку чи пиво, а кавказці – вино.
Читайте також: як приготувати лагман з баранини