М’ясо по-казахськи: смачна страва до обіду або вечері

Приготувати м’ясо по-казахськи до обіду або вечері ви не пошкодуєте ні хвилини. Адже страва виходить неймовірно смачним. Блюдо трохи змінене, можна сказати, що це авторський варіант приготування м’яса по-казахськи. Але від цього його смак зовсім не постраждав. Блюдо виходить дуже ситним і схоже на густий суп. Готується м’ясо по-казахськи просто і швидко.

Необхідні продукти

  • 600 грам яловичини
  • 150 грамів локшини (для бешбармака)
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • сіль, перець
  • лавровий лист
  • зелень

Починаємо приготування

  • Яловичину промиваємо і кладемо в каструлю. Наливаємо в неї воду (2 л) і додаємо очищені моркву і цибулину. Каструлю ставимо на плиту і доводимо воду до кипіння. Потім знімаємо пінку і варимо м’ясо протягом 1,5 годин. Через відведений час у каструлю додаємо лавровий лист і сіль за смаком. Продовжуємо варити бульйон 40-50 хвилин.
  • Що залишився лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.
  • З готового бульйону виймаємо моркву і цибулю.
  • Підготовлений цибулю кладемо в каструлю, додаємо перець і вливаємо ополоник бульйону. Намагаємося зібрати з бульйону більш жирний шар.
  • Каструлю з цибулею ставимо на плиту і доводимо бульйон до кипіння. Потім вимикаємо вогонь, цибулю накриваємо кришкою і відставляємо в сторону.
  • Залишився бульйон доводимо до кипіння і відварюємо в ньому підготовлену локшину.
  • Відварне м’ясо нарізаємо шматочками.
  • Подаємо страву до столу в такому вигляді. Беремо тарілку, викладаємо на неї локшину, наливаємо трохи бульйону, зверху кладемо м’ясо і викладаємо на нього лук. І подаємо до столу.
  • Приготувати локшину для бешбармака можна самостійно. Для цього замішуємо просте тісто для пельменів (рецепт є на нашому сайті), потім тонко розкачуємо його і нарізаємо шматочками.

    Блюдо виходить дуже смачне і просте у приготуванні. Обов’язково зробіть його для своєї родини. Вони будуть в захваті!

    Мясо по-казахски: вкусное блюдо к обеду или ужину

    Приємного апетиту!