Шикарна качка в глінтвейн маринаді

Блюдо виходить дійсно дуже шикарним, хоч і вимагає досить тривалого часу приготування. Але така качка варто приділеного їй уваги. Качка виходить ніжна, ароматна і дуже-дуже соковита. Вона стане чудовою прикрасою вашого святкового столу і обов’язково сподобається всім гостям.

Необхідні продукти

  • 700 грам качиних стегенець
  • 1 чайна ложка з суміші перців
  • сіль
  • 3 гілочки чебрецю
  • 1 апельсин

Для глінтвейну

  • 500 мл червоного вина
  • 1 паличка кориці
  • 1 чайна ложка перцю горошком
  • 2 лаврових аркуша
  • 1 столова ложка цукру
  • пів чайної ложки солі

Починаємо приготування

  • У каструлю наливаємо вино, додаємо перець, корицю, лавровий лист, сіль і цукор. Все перемішуємо, ставимо на плиту і нагріваємо до 80 градусів, а потім залишаємо до повного охолодження.
  • Качині стегенця промиваємо, видаляємо зайвий жир, натираємо сіллю і сумішшю перців. А також додаємо до них гілочки чебрецю. Потім кладемо в миску, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  • Через відведений час заливаємо м’ясо остившім глінтвейном і прибираємо в холодильник ще на 2 години. Потім качині стегенця дістаємо, перевертаємо в маринаді і ставимо в холодильник на 2 години.
  • Беремо форму для запікання, кладемо в неї стегенця і заливаємо процідженим глінтвейном. Форму накриваємо фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 180-190 градусів. Випікаємо страву протягом 1,5 годин. Періодично качку дістаємо і поливаємо маринадом. За 30 хвилин до закінчення приготування фольгу знімаємо і даємо м’яса підрум’янитися.
  • Через відведений час м’ясо готове, можна подавати до столу.
  • А ще на святковий стіл, як гарнір можна подати смачна картопля по-селянськи з сирним соусом. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Шикарная утка в глинтвейн маринаде

    Приємного апетиту!