Як приготувати борщ з фрикадельками

Как приготовить борщ с фрикаделькамиБорщ з фрикадельками готують на бульйоні або воді

Інгредієнти:

Картопля

5 штук(і)

Квасоля біла

100 грамів

Морква

1 штук(і)

Буряк

2 штук(і)

Цибуля ріпчаста

2 штук(і)

Часник

2 зубчики

Томатна паста

100 грамів

Масло вершкове

1 ст. л.

Олія рослинна

2 ст. л.

Бульйон м’ясний

2 літра

М’ясний збірний фарш

300 грамів

яйце куряче

1 штук(і)

Молоко

2 ст. л.

Квашена капуста

250 грамів

  • Кількість порцій: 8
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин

Рецепт сибірського борщу з фрикадельками

Секрет цієї страви в м’ясних фрикадельках, які готуються з мішаного фаршу різних сортів м’яса: яловичини, свинини, курятини та індичатини. При бажанні можна додати у фарш або гусине качине м’ясо.

Приготування:

  • Квасолю замочити на 2-3 години і відварити окремо. Відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.
  • Цибулину подрібнити і обсмажити на рослинному маслі.
  • Збірний фарш пропустити разом з луком через м’ясорубку.
  • Яйце і молоко додати в суміш і добре перемішати.
  • Фарш посолити і поперчити за смаком, скачати в кульки і прибрати в холодильник.
  • Буряк і моркву нарізати брусочками, цибулю кубиками і обсмажити все на вершковому маслі.
  • Квашену капусту додати до овочів і залити 2 половниками бульйону. Тушкувати під кришкою 15 хв.
  • Томатну пасту розвести невеликою кількістю бульйону, влити в піджарку і тушкувати ще 5 хв.
  • Коли піджарка буде готова, окремо закип’ятити 2,5 л. бульйону, покласти в нього нарізану кубиками картоплю, фрикадельки і варити 10 хв. У бульйон додати квасолю, піджарку, спеції і зелень. Варити ще 5 хв.
  • Розтовкти часник, посипати їм готове блюдо і дати настоятися під кришкою 15-20 хв.
  • Подавати такий борщ краще зі сметаною і свежесмолотым перцем. Можна посипати свіжою зеленню.

    Як приготувати простий борщ з фрикадельками в мультиварці

    Гарячі страви в мультиварці виходять більш насиченими і апетитними, завдяки особливій технології приготування.

    Інгредієнти:

    • Помідори свіжі або заморожені – 2 шт;
    • Картопля – 5 шт;
    • Капуста – 150 гр;
    • Буряк – 1 шт;
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
    • Морква – 1 шт;
    • Фарш – 200 гр;
    • Спеції, зелень і часник.

    Покрокова інструкція приготування:

  • Підготувати овочі: картоплю нарізати кубиками, цибулю і капусту дрібно нашаткувати, буряк і моркву порізати соломкою, помідори подрібнити.
  • Фарш змішати з нарізаною цибулею, додати спеції і добре вимішати. Скачати кульки, прибрати в холодильник.
  • У чашу мультиварки налити бульйон, покласти всі овочі і включити режим «Борщ» або «Гарячі страви».
  • Коли бульйон закипить, додати фрикадельки, спеції і добре перемішати.
  • Після сигналу про готовність страви, додати подрібнений часник і дати борщу настоятися 15-20 хв.
  • Подавати блюдо гарячим зі сметаною або майонезом.

    Борщ з фрикадельками з задоволенням їдять не тільки дорослі, але і діти. До речі, бульйон в рецептах можна замінити чистою водою, тоді страва буде не таким жирним. Спробуйте приготувати його один раз, і ці рецепти обов’язково виявляться у вашій кулінарній книзі.

    Далі: фрикадельки з яловичини