Як правильно приготувати борщ з буряком

Как правильно приготовить борщ со свеклойЯк приготувати борщ з буряком: вчимося зберігати колір

Інгредієнти:

Рослинна олія

2 ст. л.

Сік лимона

1 ч. л.

Томатна паста

1 ст. л.

Часник

2 зубчики

Цибуля

2 штук(і)

Морква

2 штук(і)

Буряк

2 штук(і)

Капуста білокачанна

500 грамів

Картопля

5 штук(і)

м’ясо

800 грамів

  • Кількість порцій: 6
  • Час приготування: 3 хвилини

Як смачно приготувати борщ з буряком: класичний рецепт

Смачний борщ готується на наваристому м’ясному бульйоні. Часто для цього використовують яловичину, але можна брати і інші види м’яса — обирайте на свій смак. Краще використовувати м’ясо на кістці – бульйон вийде більш насиченим.

М’ясо наріжте шматочками середньої величини, залийте водою і варіть на повільному вогні близько 2-2,5 годин. Саме під час варіння ховається секрет смаку бульйону, тому не варто знімати з вогню раніше зазначеного строку.

В цей час підготуйте буряк. Ви її можете відварити, запекти або ж загасити.

Щоб зварити буряк, залийте її водою, додайте туди лимонний сік і готуйте до м’якості. Але швидше буде загасити її: крупно натріть буряк, змішайте її з соком лимона і тушкуйте під кришкою (попередньо трохи обсмаживши) до готовності.

Цибулю і моркву подрібнити, змішати з томатною пастою, посоліть і обсмажте в олії до готовності. Капусту нашаткуйте.

Коли бульйон буде практично готовий, наріжте картоплю кубиками і опустіть його в каструлю. Дайте поваритися хвилин 10, після чого покладіть в бульйон зажарку, а ще через 10 капусту і буряк і проваріть їх хвилини 3-4. Незадовго до вимкнення вогню, додайте в борщ подрібнений часник. В кінці посипте блюдо зеленню і дайте йому настоятися приблизно хвилин 30. Подавайте до столу зі сметаною.

Як приготувати борщ з буряком: інші варіанти

Трохи змінюючи склад класичного рецепта, можна отримати абсолютно різні смаки цієї страви. Його готують, наприклад:

  • з квашеною капустою і маринованої буряком — це блюдо відрізняється приємною кислинкою. Капусту перед закладкою потрібно згасити хвилин 5 з цукром;
  • без капусти на свинячих ребрах — своєрідний варіант наваристого і борщів зелених.

А ще є пісний варіант — в ньому замість м’яса використовують гриби, відварюючи їх 20-30 хвилин для отримання бульйону.

Якщо ви бажаєте отримати більш дієтичний м’ясний бульйон, то готуйте його на курячій грудці. Він вийде менш калорійним. Якщо ж вам потрібен більш наваристий борщ, то вибирайте шматки м’яса з жиром.

Читайте також: рецепт тушкованої капусти з грибами

: