Інгредієнти:
- Стегенця курячі (домашньої курки)
2 штуки
- Імбир
35 грамів
- Цибуля зелена (перо)
2-3 стебла
- Сіль
Для подачі
- Грінки
- Крес-салат
- Шніт-цибулю
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 20 хвилин
- Час приготування: 55 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Варіння
- Кухня: Єврейська
- Привід: Повсякденний
- Сезон: зима
Курячий бульйон для душі. В Одесі кажуть: «єврейський пеніцилін», і все тому, що гріє і зцілює він завжди безвідмовно. Все-таки Сари, Дори і Малки для своїх дітей поганого придумати не могли. Цей же бульйон – інтерпретація з Біробіджана, тут на відміну від Одеси давно полюбили імбир.
Метод:
Стегенця (строго!) від домашньої курки залити (строго!) гарячою водою (~ 2 літри), довести до кипіння, зменшити температуру до помірної, в процесі варіння «брудні» пінки видаляти шумівкою.
У каструлю додати шматочок імбиру, очищеного і стебла зеленої цибулі, варити бульйон приблизно 50-55 хвилин, процідити.
Готовий курячий бульйон гарнірувати нашаткованою шніт-цибулею, крес-салатом і грінками.