Курячий бульйон на імбирі з грінками

Куриный бульон на имбире с гренками

Інгредієнти:

Стегенця курячі (домашньої курки)

2 штуки

Імбир

35 грамів

Цибуля зелена (перо)

2-3 стебла

Сіль

Для подачі

Грінки
Крес-салат
Шніт-цибулю
  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 20 хвилин
  • Час приготування: 55 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Варіння
  • Кухня: Єврейська
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: зима

Курячий бульйон для душі. В Одесі кажуть: «єврейський пеніцилін», і все тому, що гріє і зцілює він завжди безвідмовно. Все-таки Сари, Дори і Малки для своїх дітей поганого придумати не могли. Цей же бульйон – інтерпретація з Біробіджана, тут на відміну від Одеси давно полюбили імбир.

Метод:

Стегенця (строго!) від домашньої курки залити (строго!) гарячою водою (~ 2 літри), довести до кипіння, зменшити температуру до помірної, в процесі варіння «брудні» пінки видаляти шумівкою.

У каструлю додати шматочок імбиру, очищеного і стебла зеленої цибулі, варити бульйон приблизно 50-55 хвилин, процідити.

Готовий курячий бульйон гарнірувати нашаткованою шніт-цибулею, крес-салатом і грінками.