Смачне, ситне і дуже смачне блюдо з квашеної капусти з м’ясом «Мульгикапсад»

Це блюдо називається «Мульгикапсад» і є гордістю естонської кухні. Готують його із свинини, квашеної капусти і перлової крупи. Спочатку замість м’яса використовували або сало шпик. Але з часом рецепт трохи видозмінився і вийшов набагато смачніше. Страва чудово підійде до обіду або вечері. І готувати ми його будемо в мультиварці. Але також можна використовувати і казанок (каструлю з товстим дном і стінками).

Необхідні продукти

  • 500 грам квашеної капусти
  • 600 грам свинини
  • 120 грам перлової крупи
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 3 лаврових аркуша
  • 1 чайна ложка кмину
  • 1 чайна ложка цукру
  • сіль, перець
  • гострий перець за смаком

Починаємо приготування

  • У чашу мультиварки наливаємо олію.
  • Цибулю нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо в чашу. Виставляємо режим «Смаження» і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
  • М’ясо нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до смаженій луку. Все перемішуємо і смажимо до рум’яності.
  • Зверху на м’ясо викладаємо квашену капусту, потім промиту перлову крупу і лавровий лист. Зверху висипаємо цукор, кмин, сіль, перець, гострий перець і вливаємо 2,5 склянки води.
  • Накриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Гасіння» на 1,5 години.
  • Через відведений час страва перемішуємо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також печеня по-домашньому. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Ароматное, сытное и очень вкусное блюдо из квашеной капусты с мясом «Мульгикапсад»

    Приємного апетиту!