Куряча грудка в тісті під сирною шубкою

Грудка, приготована за цим рецептом, виходить ніжна і соковита. А продукти входять до складу цієї страви-прості і доступні кожному. Грудка добре виглядає. Для її маринування вам знадобиться кефір, йогурт або сметана. Але в принципі можна використовувати і ряжанку. Таку грудку можна приготувати до вечері. Якщо ж ви не знаєте, що подати до святкового столу, то ця грудка також стане відмінним рішенням.

Необхідні продукти

  • куряче філе — 750 гр
  • кефір — 200 мл
  • пшеничне борошно — 4 ст. л
  • сир — 150 гр
  • цукор — 1 ст. л
  • куряче яйце — 3 шт
  • цибуля — 2 шт
  • часник — 3 зубчики
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Куряче філе розрізаємо на 2 частини. Потім злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин.
  • Лук очищаємо і натираємо на тертці. Очищений часник пропускаємо через прес. Підготовлені продукти перекладаємо в миску, додаємо кефір і курячі яйця. Туди ж додаємо цукор, сіль і чорний перець. Все перемішуємо до однорідності. У масу додаємо борошно і ще раз перемішуємо.
  • У готову масу додаємо 2/3 частини тертого сиру, перемішуємо.
  • Куряче філе обвалюємо в клярі і перекладаємо на розпечену сковороду. Обсмажуємо м’ясо з одного боку до золотистого кольору, перевертаємо і присипаємо сиром. Накриваємо філе кришкою і смажимо до готовності. точно також чинимо з рештою м’ясом.
  • Готові відбивні перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • Спробуйте також правильний курячий шніцель в маринаді. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Куриная грудка в тесте под сырной шубкой

    Приємного апетиту!