Дуже смачне сало мариноване

Про таке салі ви мріяли дуже давно. Воно виходить м’яке, ніжне і вологе. Для маринування краще використовувати сало з невеликою кількістю м’ясних прожилок і виходить воно дуже смачне. Таке сало і до вечері можна подати і на святковий стіл не соромно поставити.

Необхідні продукти

  • сало
  • часник
  • сіль, перець

Для розсолу

  • вода — 1 л
  • сіль — 200 гр
  • лавровий лист — 2 шт
  • чорний перець горошком — 6 шт
  • горілка — 100 мл

Починаємо приготування

  • На підготовленому салі робимо надрізи через 5-6 див.
  • Часник очищаємо, обвалюють у солі і перці, а потім шпигуємо їм салом.
  • У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, чорний перець горошком, лавровий лист і доводимо до кипіння. У киплячу воду кладемо сало і проварюємо його 5-10 хвилин.
  • Готове сало розкладаємо по банках і накриваємо кришкою.
  • Розсіл охолоджуємо, додаємо в нього воду, перемішуємо і вливаємо в сало. Закриваємо всі кришкою і прибираємо в холодильник на 7-8 днів. Через відведений час сало дістаємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
  • Спробуйте також замаринувати сало в розсолі по-селянськи. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Очень вкусное маринованное сало

    Приємного апетиту!