Дуже смачне сало на закуску: варене і запечене

Все-таки немає нічого смачніше домашнього приготування. До святкового столу, так і просто до перекусу, ми пропонуємо два рецепти приготування сала з прошарком.

Не треба ніякої ковбаси зі всякими непотрібними добавками! Ви будете в захваті від отриманого результату! Дуже смачне сало на закуску, варене і запечене – дуже смачне, ароматне! Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в морозильнику до потрібного випадку!

Склад продуктів

Для вареного сала

  • сало (краще з м’ясним прошарком) – 1 кілограм
  • часник – 7 зубчиків,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • суміш перців (або приправа) – 2 столових ложки,
  • розсіл – 3 літра води + 200 грам солі.

Для запеченого сала

  • свіже сало – 1 кілограм
  • домашній майонез – 200 грам,
  • часник – 5 зубків,
  • пучок кропу,
  • сіль – 1 столова ложка,
  • солодка паприка – 1 столова ложка.

Дуже смачне сало на закуску: покроковий процес приготування

  • Спочатку приготуємо варене сало. У каструлю наливаємо 3 літри води, ставимо на вогонь і чекаємо, коли вона закипить.
  • Самі в цей час зробимо обмазку для сала. У невелику мисочку видавлюємо часник, насипаємо сіль і суміш перців. Перемішуємо.
  • У киплячу воду кладемо сіль, чекаємо закипання і викладаємо великі шматочки сала з м’ясним прошарком. Сало має варитися після закипання 30 хвилин.
  • Поки це сало вариться, запечемо інші шматочки сала в духовці. З шматочків сала знімаємо шкірку.
  • Дрібно нарізаємо кріп і додаємо його в майонез. Сюди ж додаємо видавлений часник, паприку і сіль. Якщо ви любите погостріше, можна додати чорний мелений перець. Перемішуємо.
  • В шматочках сала знизу треба зробити надрізи, щоб маринад добре проник в сало. Натираємо маринадом шматочки і загортаємо у фольгу, ставимо в холодильник на 1 годину.
  • Варене сало вимикаємо, зливаємо розсіл і даємо йому охолонути повністю.
  • Шматочки сала у фользі укладаємо на лист і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин.
  • Після того, як варене сало охололо, потім кожен шматочок в суміш зі спеціями. Загортаємо у фольгу, залишаємо в холодильнику на добу. Потім його розгортаємо і зберігаємо в холодильнику.
  • Сало і варене, і запечене можна використовувати як в гарячому, так і в холодному вигляді: дуже смачно з запеченою картоплею. Подавати на стіл краще в нарізці. Домашнє смачне сало на закуску – просто розум отъешь! Спробуйте: ви будете в захваті! А потім повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

    Вкуснейшее сало на закуску: вареное и запеченное

    Приємного всім апетиту.