М’ясо, мариноване з цибулею: закуска, яка краще за будь ковбаси

Не треба ні якоїсь ковбаси з усіма її консервантами! Готуємо соковиту і дуже смачну закуску: м’ясо, мариноване з цибулею!

Таке м’ясо можна подати як холодну закуску, а можна використовувати в салатах! Йде зі столу першою! Так смачно, що словами просто не передати! Терміново готуємо і пробуємо самі: тим більше, що все швидко і просто! Поки м’ясо буде стояти на плиті, а потім в холодильнику, ви встигнете зробити ще купу справ. Відмінний варіант до святкового столу!

Необхідні інгредієнти

  • м’ясо (свинина або яловичина) – 1 кілограм
  • гвоздика – 5-6 штук,
  • чорний перець горошком – 5-6 штук,
  • ріпчаста цибуля – 5-6 штук,
  • перець чилі – 2 маленьких (за бажанням),
  • кінза – за бажанням,

Для маринаду

  • вода – 100 мл,
  • сік лимона – 150 мілілітрів,
  • вустерський соус – 4 столових ложки,
  • рослинна олія – 7 столових ложок,
  • цукор – 70 грам,
  • сіль – 3 чайних ложки,
  • чорний мелений перець – ½ чайної ложки,
  • орегано – ½ чайної ложки,
  • коріандр – ½ чайної ложки.

Як приготувати м’ясо, мариноване з цибулею, на закуску

  • М’ясо промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою так, щоб воно повністю покрито, ставимо на вогонь.
  • Після закипання знімаємо піну, м’ясо не солимо.
  • У бульйон кладемо дві цибулини. В одну цибулину можна увіткнути кілька гвоздичок, а другу просто надрізати хрест-навхрест.
  • Кладемо спеції, і на середньому вогні, під кришкою, варимо м’ясо 45-50 хвилин.
  • Готове м’ясо виймаємо з бульйону і, поки воно остигає, робимо маринад.
  • У глибоку миску наливаємо воду, сік лимона, вустерський соус або бальзамічний оцет, рослинна олія.
  • Кладемо в маринад цукор, сіль, чорний мелений перець, орегано, коріандр.
  • Перемішуємо, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.
  • Остигле м’ясо нарізаємо впоперек волокон невеликими шматочками.
  • Очищений ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
  • Перець чилі очистити від насіння і подрібнюємо: невеликими шматочками.
  • У каструлю викладаємо цибулю, на нього – шматочки м’яса, м’ясо – шматочки перцю і чебрецю, поливаємо маринадом.
  • Потім шари повторюються: цибулю, м’ясо, перець, чебрець, поливаємо маринадом. І так, поки не закінчиться м’ясо. Останнім шаром повинен бути обов’язково цибуля: і його треба залити маринадом.
  • Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2 години.
  • Потім каструлю прибираємо в холодильник ще на 2 години.
  • Перед тим, як подавати страву на стіл, підготуйте зелень: петрушку або кинзу.
  • У м’ясо додаємо кінзу, акуратно перемішуємо і викладаємо на блюдо для сервірування.
  • Запашне, соковите, м’яке м’ясо, мариноване з цибулею, так і проситься на пробу! Приготуйте обов’язково, порадуйте всіх гостей або домочадців) цим м’ясним блюдом! Тим більше, що ви вже могли переконатися, що готувати зовсім нескладно! Поки вариться і маринується м’ясо можна приготувати ще купу різних страв! А допоможе вам в цьому наш сайт: заходьте за новими ідеями.

    Мясо, маринованное с луком: закуска, которая лучше любой колбасы

    Щасливого Нового року!