Закуска з лаваша на швидку руку: смачно і швидко

Тим, хто хоче готувати смачно і швидко, рецепти закуски з лаваша обов’язково припадуть до душі.

Особисто для мене вони стали відкриттям: готуються дуже легко і ще існує велика кількість варіантів начинки. Сьогодні я розповім, як зробити дивовижні рулетики з лаваша, з хрусткою скоринкою і ніжним сирно-овочевим смаком. Повірте, вони стануть ідеальним доповненням святкового столу. Для початку з’ясуємо, які продукти нам необхідні.

Інгредієнти

  • вірменський лаваш або будь-тонкий;
  • помідор;
  • болгарський перець;
  • сир твердий;
  • шматочок м’якого сиру;
  • пучки зелені;
  • за бажанням можна додавати майонез.

Закуска з лаваша: смачно і швидко: покроковий рецепт

  • Беремо болгарський перець і розрізаємо його навпіл. Очищаємо серединку від насіння і хвостика. Тепер нарізаємо тоненькими смужками або півкільцями.
  • Коли перець наріжемо, залишаємо його в бік. Дістаємо твердий сир нарізаємо смужками. Після подрібнюємо середніми шматочками.
  • Беремо м’який сир і також подрібнюємо на середні тонкі шматочки.
  • Кладемо пучки вимитої зелені на дощечку і подрібнюємо її.
  • Тепер нарізаємо невеликими кубиками помідори.
  • Розкачуємо лаваш і накладаємо рівномірно по всій поверхні всі нарізані інгредієнти. Загортаємо лист у формі рулетика.
  • У нас вийде кілька рулетів, за вашим бажанням. Беремо деко, накриваємо його пергаментом. Тепер начинений лаваш відправляємо в розігріту до 200 градусів: не більше, ніж на 5 хвилин.
  • Закуска готова, як бачимо, дуже просто і смачно. Можна ламати лаваш на шматочки або акуратненько порізати на шматочки.
  • Закуска з лаваша — це швидке і смачне блюдо. Я дам вам кілька корисних порад, які допоможуть не тільки добре їх приготувати, але й правильно зберігати.

    • Коли ви вже приготуєте рулет з лаваша, слід обмотати його харчовою плівкою. Якщо цього не зробити, то підвищується ризик затвердіння або обвітрювання вашого делікатесу.
    • Після того як ви загорнете рулетик, слід поставити його в холодильник: приблизно, на 30 хвилин. Таким чином, закуска буде нарезаться просто і смачно, так як лаваш злегка просочиться.
    • Обсмажувати лаваш чи ні — це ваше особисте бажання. Робиться це для додання йому хрускоту. Якщо хочете більш м’яку, швидку і смачну закуску, то просто загорніть лаваш в рулетик, а потім оберніть його харчовою плівкою і поставте в холодильник.
    • Якщо ви використовуєте гарячі продукти для начинки, то почекайте, поки вони набудуть кімнатну температуру. Інакше лаваш розмокне, і його неможливо буде згорнути.
    • Використовувати найкраще інгредієнти однакової температури.
    • Якщо ви хочете не просто смачну і швидку закуску, але ще і легку для організму, то майонез замінюйте сметаною, а в начинку використовуйте побільше овочів і різної зелені.
    • При формуванні рулету з лаваша, обов’язково необхідно як можна швидше скрутити його, щоб він не встиг розмокнути.
    • Така закуска — відмінний варіант, якщо потрібно приготувати щось швидко і смачно. Для того, щоб на святковому столі страва виглядало ефектніше, нарізуйте під кутом 45 градусів.
    • Якщо вам попався неякісний лаваш з ушкодженнями або дірочками, то формування рулету слід починати з самої некрасивої частини: щоб зверху він був більш цілісної форми.

    Закуска по такому рецепту готується дуже швидко і легко, плюс до всього припаде до душі всім вашим гостям. Такий делікатес ідеально підійде як для простого вечері, так і для святкового застілля. Для начинки ви можете використовувати будь-які продукти: наприклад, додайте курочки або лосося. Я дуже часто використовую салати — такий готовий продукт додає улюблений смак лавашу. Загалом, експериментуйте — ризик точно буде виправданим.

    Закуска из лаваша на скорую руку: вкусно и быстро
    Приємного апетиту.