Тим, хто хоче готувати смачно і швидко, рецепти закуски з лаваша обов’язково припадуть до душі.
Особисто для мене вони стали відкриттям: готуються дуже легко і ще існує велика кількість варіантів начинки. Сьогодні я розповім, як зробити дивовижні рулетики з лаваша, з хрусткою скоринкою і ніжним сирно-овочевим смаком. Повірте, вони стануть ідеальним доповненням святкового столу. Для початку з’ясуємо, які продукти нам необхідні.
Інгредієнти
- вірменський лаваш або будь-тонкий;
- помідор;
- болгарський перець;
- сир твердий;
- шматочок м’якого сиру;
- пучки зелені;
- за бажанням можна додавати майонез.
Закуска з лаваша: смачно і швидко: покроковий рецепт
Закуска з лаваша — це швидке і смачне блюдо. Я дам вам кілька корисних порад, які допоможуть не тільки добре їх приготувати, але й правильно зберігати.
- Коли ви вже приготуєте рулет з лаваша, слід обмотати його харчовою плівкою. Якщо цього не зробити, то підвищується ризик затвердіння або обвітрювання вашого делікатесу.
- Після того як ви загорнете рулетик, слід поставити його в холодильник: приблизно, на 30 хвилин. Таким чином, закуска буде нарезаться просто і смачно, так як лаваш злегка просочиться.
- Обсмажувати лаваш чи ні — це ваше особисте бажання. Робиться це для додання йому хрускоту. Якщо хочете більш м’яку, швидку і смачну закуску, то просто загорніть лаваш в рулетик, а потім оберніть його харчовою плівкою і поставте в холодильник.
- Якщо ви використовуєте гарячі продукти для начинки, то почекайте, поки вони набудуть кімнатну температуру. Інакше лаваш розмокне, і його неможливо буде згорнути.
- Використовувати найкраще інгредієнти однакової температури.
- Якщо ви хочете не просто смачну і швидку закуску, але ще і легку для організму, то майонез замінюйте сметаною, а в начинку використовуйте побільше овочів і різної зелені.
- При формуванні рулету з лаваша, обов’язково необхідно як можна швидше скрутити його, щоб він не встиг розмокнути.
- Така закуска — відмінний варіант, якщо потрібно приготувати щось швидко і смачно. Для того, щоб на святковому столі страва виглядало ефектніше, нарізуйте під кутом 45 градусів.
- Якщо вам попався неякісний лаваш з ушкодженнями або дірочками, то формування рулету слід починати з самої некрасивої частини: щоб зверху він був більш цілісної форми.
Закуска по такому рецепту готується дуже швидко і легко, плюс до всього припаде до душі всім вашим гостям. Такий делікатес ідеально підійде як для простого вечері, так і для святкового застілля. Для начинки ви можете використовувати будь-які продукти: наприклад, додайте курочки або лосося. Я дуже часто використовую салати — такий готовий продукт додає улюблений смак лавашу. Загалом, експериментуйте — ризик точно буде виправданим.
Приємного апетиту.