Рулет з лаваша: смачно і просто + рецепти начинки

Пропоную рецепт рулету з лаваша — смачно і просто готувати, подобається всім без винятку. Паличка — виручалочка в будь-яких життєвих ситуаціях: відмінний сніданок, легка закуска, святкове блюдо на швидку руку.

З тонкого лавашу, використовуючи різні начинки (я вам про них обов’язково розповім) і різні способи приготування, виходить безліч оригінальних закусок. Обсмажені рулетики з лаваша з начинкою з задоволенням їсть вся моя родина: на сніданок, обід і вечерю. Рулет з лаваша, запечений в духовці, став оригінальної закускою на свято (зі столу сміли в лічені хвилини). Хочете і ви швидко і з мінімум затрат приготувати масу простих, смачних, поживних і гарних страв? Тоді приступимо.

Інгредієнти

  • тонкий лаваш прямокутної форми;
  • 100 г пекінської капусти;
  • свіжий огірок;
  • 250 грам вареної ковбаси, шинки або вареного м’яса;
  • 100 грам сиру твердих сортів;
  • майонез;
  • рослинна олія для обсмажування.

Рулет з лаваша з шинкою: покроковий рецепт

  • Лаваш змащуємо майонезом, поділяємо його (візуально) на 4 частини.
  • Пекінську капусту тонко нарізаємо і викладаємо зверху (на першу частку). Додаємо до неї дрібно нарізаний огірок. Ця начинка для рулету — базова, не варто її жаліти. (Для більшої соковитості змішуємо начинку з майонезом).
  • Невелика кількість тертого сиру змішати з нарізаною шматочками ковбаскою (можна замінити шинкою або вареним м’ясом курки) викладаємо на другу частину рулету.
  • Сиром, натертим на крупній тертці, посипаємо весь інший шматок лаваша.
  • Згорнути рулет починаємо з того місця, де лежать овочі (але спочатку підверніть краю, як на шаурму).
  • Обсмажуємо з двох сторін на сковороді з розігрітим рослинним маслом (я беру соняшникова).
  • Начинка для рулету з лаваша може бути абсолютно будь-який. Готовий рулет не обов’язково обсмажувати — досить просто прибрати в холодильник на кілька годин для просочення (перед цим загорнути у фольгу).
  • Ось лише деякі варіанти начинки для рулетів без обсмажування:
    • змішати два подрібнених варених яйця, 200 грамів натертого на крупній тертці плавленого сиру, 250 грам порізаних кубиками крабових паличок, по пучку зеленого кропу та цибулі, майонез; все добре перемішати і нанести тонким шаром на лаваш;
    • подрібнені кріп і петрушку (по 0,5 пучка) додати натертий на дрібній тертці вершковий сир (200 грам), перемішати і змастити лист лаваша, зверху викласти шматочки червоної риби (200 грам — копченої або малосольною).
    • два варених яйця і 125 грам твердого сиру натерти на крупній тертці, змішати з дрібно нарізаною зеленню (2 столові ложки петрушки і пір’ячко з 1 лука), з печінкою тріски (масло попередньо злити, а печінка подрібнити виделкою), майонезом, посолити і поперчити за смаком;
    • на змащений лист лаваша майонезом розподіляємо: натерті на дрібній тертці яйця, натертий на крупній тертці огірок, шматочки малосольного лосося, натертий на крупній тертці сир, зелень петрушки;
    • лаваш змащуємо сумішшю тертого на дрібній тертці яєць і сиру, подрібненого часнику і майонезу.

    З усіх різноманітних способів приготування страв з лаваша мені найбільше подобається такий: лаваш розрізати на 4 частини, кожну нанести начинку, згорнути конвертиком, вмочити в яйце і швидко обсмажити на рослинному маслі до золотистого кольору. Виходить дуже соковито, не розвалюється, смачно їсти як гарячими, так і холодними. Пропоную варіанти начинки (продукти беремо на око, все залежить від ваших смакових уподобань):

    • тертий сир, подрібнені варені яйця, рубана зелень;
    • картопля — пюре, половина сосиски, трохи моркви по — корейськи;
    • нарізана брусочками шинка (або відварне м’ясо), шматочки солоного огірка, тертий сир і зелень;
    • картопляне пюре зі смаженою цибулею, пучок зеленої цибулі, сіль і перець за смаком;
    • печінковий паштет, нарізаний кружечками товщиною в 1 сантиметр (1 шматочок — 1 пиріжок), тертий сир і майонез;
    • варене куряче філе, тертий твердий сир, помідори і зелень, змішані з невеликою кількістю майонезу;
    • суміш зелені і тертого сиру;
    • обсмажені з цибулею гриби, шинка, тертий сир, зелень і майонез;
    • варена і товчена квасоля (як на пюре), обсмажені цибулю і моркву, сіль, перець, спеції, будь-яка зелень (якщо начинка густа можна додати трохи вершкового масла);
    • куряче філе, варене зі спеціями, консервована солодка кукурудза, тертий сир, зелений салат, пучок зеленого цибулі, сметана і томатний соус (кетчуп), спеції.

    Рулети з лаваша можна брати на пікнік, на роботу (розігріли в мікрохвильовці — і смачний обід готовий) або в дорогу. Смажений рулет подавати в гарячому вигляді на сніданок. Рецепти начинки не обмежені, як і ваша фантазія.

    Рулет из лаваша: вкусно и просто + рецепты начинки

    Приємного апетиту.