Закусочний суші-торт: любителям японської кухні

Любителям японської кухні пропоную приготувати надзвичайно смачне і красиве блюдо — закусочний суші-торт.

Знадобляться традиційні для будь-яких суші продукти: норі і рис, а далі — є де розгулятися фантазії. Оригінальний закусочний торт неземної краси зробить фурор і стане справжнім шедевром будь-якого святкового застілля. А для романтичної вечері можна зробити домашній суші-торт у формі сердечка (використовуючи відповідну роз’ємну форму), прикрасивши чорною ікрою — краса невимовна.

Інгредієнти

  • 200 грам рису;
  • 250 мілілітрів води.

Заправка для рису

  • 2 столові ложки яблучного оцту;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру.

Для прошарку торта

  • 200 грам слабосоленої червоної риби;
  • 200 грам крабових паличок;
  • 2 листа Норі;
  • маринований імбир;
  • 1 авокадо;
  • 1 свіжий огірок;
  • 200 грам вершкового сиру або м’якого плавленого;
  • 100 мл вершків 20% жирності;
  • соєвий соус;
  • оливкова олія;
  • кунжут;
  • червона ікра.

Закусочний суші-торт: покроковий рецепт

  • Рис висипаємо в друшляк і промиваємо кілька разів під проточною водою, поки вода не стане чистою.
  • Чистий рис заливаємо водою (за рецептом) і готуємо на середньому вогні до готовності, приблизно, 15 хвилин після закипання. Готовому рісу даємо ще постояти 15 хвилин настоятися.
  • Для заправки змішуємо сіль і цукор, заливаємо яблучним оцтом і трохи нагріваємо.
  • Вливаємо заправку рис, ретельно перемішуємо.
  • Червону слабосолену рибу нарізаємо невеликими шматочками, наливаємо столову ложку оливкової олії.
  • Крабові палички нарізаємо тонкими смужками.
  • Авокадо і огірок очистити від шкірки, нарізати тонкими довгими пластинками (для цієї мети краще скористатися спеціальним ножем для овочів).
  • Починаємо збирати закусочний суші-торт (більш детально цей процес ви можете подивитися на відео внизу рецепту). На квадратний блюдо викладаємо перший лист Норі, шорсткою стороною вгору.
  • На нього руками, змоченими у воді, розподіляємо половину рису.
  • На шар рису: вершковий крем. Для нього змішуємо 200 грам м’якого або плавленого сиру зі 100 грамами вершків, трохи збиваємо міксером.
  • Наступним шаром викладаємо крабові палички, поливаємо їх чайною ложкою соєвого соусу.
  • Викладаємо шматочки риби (половину від загального обсягу), накриваємо її смужками огірків. На огірки кладемо шматочки маринованого імбиру.
  • Закриваємо всі наступним листом Норі (також, шорсткою стороною вгору).
  • Викладаємо на нього другу частину рису, вершковий сир, залишки риби.Накриваємо смужками авокадо. Зверху прикрашаємо червоною ікрою. Посипаємо кунжутом.
  • Подаємо закусочний суші-торт з соєвим соусом, імбиром або васабі — на ваш смак. Торт виходить дуже оригінальним і красивим (можна подивитися на фото) — це просто відмінний варіант для святкового столу. Нові ідеї для святкових закусочних страв ви завжди можете знайти на нашому сайті.

    Закусочный суши-торт: любителям японской кухни

    Приємного апетиту.