М’ясний рулет в картопляній шубці на новорічний стіл

М’ясний рулет в картопляній шубці-смачне блюдо, яке можна на святковий стіл поставити або просто приготувати до вечері. Рулет простий у приготуванні, смачний і відмінно підійде для великої компанії. Рулет дуже красиво виглядає і не вимагає додаткових гарнірів. По суті це і самостійне повноцінне блюдо, яким можна нагодувати всю сім’ю.

Необхідні продукти

Для рулету

  • м’ясний фарш — 1 кг
  • цибуля — 2 шт
  • білки — 3 шт
  • манна крупа — 4 ст. л
  • сіль, перець
  • спеції

Для начинки

  • болгарський перець — 4 шт
  • сирі курячі яйця — 2 шт
  • відварні курячі яйця — 4 шт
  • чорнослив — 50 гр
  • шпинат — 30 гр
  • молоко — 1 ст. л
  • сіль, спеції

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо до фаршу, солимо і перчимо за смаком, а також додаємо підготовлені спеції. У фарш додаємо яєчні білки, а жовтки залишаємо в мисці і накриваємо кришкою. В м’ясну масу додаємо манку (вона зробить рулет ніжніше) і все добре перемішуємо. Злегка відбиваємо фарш, накриваємо кришкою і відставляємо в сторону.
  • Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Перекладаємо його на розпечену сковороду і обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин.
  • У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, спеції, молоко, і трохи збовтуємо. З підготовлених яєць смажимо яєчний млинець, потім згортаємо його в рулет і нарізаємо.
  • На столі розстилаємо харчову плівку і викладаємо фарш. Розрівнюємо його в пласт і ущільнюємо. потім накриваємо ще одним шаром харчової плівки і розкочуємо качалкою. Потім знімаємо плівку, краю фаршу підрівнюємо і викладаємо зверху підготовлений перець і яєчні млинці.
  • Яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо четвертинками. Їх також розкладаємо по м’ясного фаршу. Туди ж викладаємо чорнослив і шпинатні листя.
  • За допомогою плівки загортаємо фарш в рулет, потім перекладаємо його на фольгу, плівку акуратно видаляємо, а сам рулет загортаємо у фольгу. Потім ставимо його в духовку, розігріту до 190 градусів. І випікаємо протягом 60 хвилин.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо великими шматочками, кладемо в каструлю, солимо і заливаємо водою. Потім каструлю ставимо на плиту і варимо картоплю до готовності.
  • З відварного картоплі зливаємо відвар, додаємо вершкове масло і розминаємо до стану однорідного пюре.
  • Рулет виймаємо з духовки і дістаємо з фольги.
  • На деко кладемо пергаментний папір, а зверху викладаємо частину картопляного пюре. Розрівнюємо його в пласт, а зверху викладаємо рулет. Потім акуратно закриваємо його з усіх сторін картоплею. Невелику частину картоплі залишаємо і змішуємо з рештою жовтками. А потім розподіляємо зверху за рулету. А також рулет для краси присипаємо меленою паприкою.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку і випікаємо протягом 40 хвилин. А потім дістаємо, акуратно перекладаємо на блюдо, видаляємо папір і подаємо до столу.
  • Спробуйте також святковий рулет із курячого філе з начинкою. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Мясной рулет в картофельной шубке на новогодний столПриємного апетиту!