Локшина з овочами: вегетаріанське блюдо

Локшина з овочами, яку ми з вами сьогодні будемо готувати на обід, — вегетаріанське блюдо.

Використовувати цей рецепт можуть і ті, хто дотримується посту (готову локшину треба взяти ту, яка не містить яєць). Скоро починається Великий піст, і віруючі відмовляються від скоромної їжі. Але пісне — ще не значить несмачне. Локшина з овочами виходить дуже смачною, ароматною, нагадує запахами про наближення весни.

Інгредієнти

  • 250 грам лагманной локшини;
  • 450 грам томатів;
  • 350 г болгарського перцю (червоний і зелений-по 1 штуці);
  • 100 грам моркви;
  • 100 грам ріпчастої цибулі;
  • 200 грам кабачків (один невеликий кабачок);
  • ¾ Чайної ложки коріандру (краще цілий, але можна і мелений);
  • ¾ Чайної ложки зіри;
  • гострий мелений перець (червоний);
  • сіль;
  • будь-яке рослинне масло для обсмажування овочів.

Локшина з овочами: покроковий рецепт

  • Очищену цибулину ріжемо навпіл і нарізаємо тонкими скибочками, морква — соломкою (можна використовувати крупну тертку або на тертці для моркви по-корейськи)
  • У сковорідці з товстим дном розігріваємо рослинне масло (я використовую соняшникову, але можна і будь-яке інше, на ваш смак), викладаємо овочі і пасеруємо протягом трьох хвилин на середньому вогні.
  • Нарізану тонкою соломкою болгарський перець (для більшої яскравості страви краще взяти по одному перцю різного кольору — наприклад, зелений і червоний), додаємо в сковороду до цибулі і моркви.
  • Кабачок ріжемо тонкою соломкою і додаємо до овочів. Продовжуємо обсмажувати.
  • Нарізаємо помідори (450 грам — це 2 великих томата) дрібними кубиками і кладемо в сковороду. Туди ж додаємо зіру, коріандр (у рівних кількостях), гострий червоний перець (за смаком). Продовжуємо тушкувати все овочі ще 10 хвилин (під кришкою).
  • У той час, поки готуються овочі, відварюємо лагманную локшину (якщо не знайшли в магазинах локшину для лагмана, можна використовувати будь-яку іншу плоску локшину). Або зробити самостійно.
  • Простий рецепт домашньої локшини: у мисці змішайте 200 мілілітрів теплої води, 1 столову ложку солі і одне яйце. Добре перемішайте віночком. Додайте 500 грам борошна і замісити тісто. Залиште його полежати 1 годину, загорнувши в мокрий рушник. Розкачайте і наріжте тонкими смужками. (Є і інші рецепти, але вони складніше у виконанні).
  • Готову відварну локшину кладемо до овочів, посипаємо свіжою зеленню (я використовую петрушку, але можна кріп і кинзу) і перемішуємо.
  • Якщо ви не є вегетаріанцем, то для готування лагмана можете відварити м’ясо (якщо бульйону буде багато — вийде суп, якщо менше — відварна локшина з підливою). І не забувайте головне: будь лагман передбачає наявність великої кількості свіжих овочів.

    Якщо будете готувати справжній лагман по-узбецьки (з м’ясом), рекомендації до подачі страви такі: викласти в тарілку лагманную локшину, на неї шматочки м’яса і овочі, залити все м’ясним бульйоном (беремо верхній шар бульйону, він більш наваристий).

    Гарячу локшину з овочами розкладаємо по тарілках і кличемо до столу домочадців. Обід — смачний, корисний, ароматний — готовий. Подивитися інші рецепти пісних страв ви можете на нашому сайті.

    Лапша с овощами: вегетарианское блюдо
    Приємного апетиту.