Локшина з овочами, яку ми з вами сьогодні будемо готувати на обід, — вегетаріанське блюдо.
Використовувати цей рецепт можуть і ті, хто дотримується посту (готову локшину треба взяти ту, яка не містить яєць). Скоро починається Великий піст, і віруючі відмовляються від скоромної їжі. Але пісне — ще не значить несмачне. Локшина з овочами виходить дуже смачною, ароматною, нагадує запахами про наближення весни.
Інгредієнти
- 250 грам лагманной локшини;
- 450 грам томатів;
- 350 г болгарського перцю (червоний і зелений-по 1 штуці);
- 100 грам моркви;
- 100 грам ріпчастої цибулі;
- 200 грам кабачків (один невеликий кабачок);
- ¾ Чайної ложки коріандру (краще цілий, але можна і мелений);
- ¾ Чайної ложки зіри;
- гострий мелений перець (червоний);
- сіль;
- будь-яке рослинне масло для обсмажування овочів.
Локшина з овочами: покроковий рецепт
Якщо ви не є вегетаріанцем, то для готування лагмана можете відварити м’ясо (якщо бульйону буде багато — вийде суп, якщо менше — відварна локшина з підливою). І не забувайте головне: будь лагман передбачає наявність великої кількості свіжих овочів.
Якщо будете готувати справжній лагман по-узбецьки (з м’ясом), рекомендації до подачі страви такі: викласти в тарілку лагманную локшину, на неї шматочки м’яса і овочі, залити все м’ясним бульйоном (беремо верхній шар бульйону, він більш наваристий).
Гарячу локшину з овочами розкладаємо по тарілках і кличемо до столу домочадців. Обід — смачний, корисний, ароматний — готовий. Подивитися інші рецепти пісних страв ви можете на нашому сайті.
Приємного апетиту.