Гречка з тушкованою капустою: смачно і без м’яса

Пропоную дуже простий рецепт гречки з тушкованою капустою — оригінального і апетитного страви для вашого столу.

Адже гречана крупа не тільки смачна, але й корисна для нашого організму. Готується така гречка з овочами дуже просто — на сковорідці. Тушкована капуста надає ніжною гречаної каші пікантності і привабливості. Давайте приготуємо неймовірно смачну гречку з тушкованою капустою і овочами разом з нами.

Інгредієнти

  • вода;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • щіпка гострого перцю;
  • гречка — 250-300 грам;
  • дві столові ложки сушених томатів;
  • одна столова ложка сушеного болгарського перчика;
  • одна морквина (вагою 50 грамів);
  • капуста — 500 грам;
  • дві чайні ложки сушеного кропу.

Гречка з тушкованою капустою і овочами: покроковий рецепт

  • Взяти моркву вагою близько 50 грам, добре вимити. (Для приготування такої страви я подрібнюю моркву на тертці).
  • Обсмажити коренеплід на сковорідці на соняшниковій олії приблизно 3 хвилини.
  • Невеликий качан капусти тонко нашаткувати соломкою.
  • Потім додати капусту до цибулі і моркви, туди ж відправити сушені помідори і кріп, болгарський перчик, злегка підсолити, додати 100 мл води, щільно закрити кришкою і тушкувати овочі на середньому вогні п’ять хвилин.
  • Капусту з тушкованими овочами на сковорідці зрушити в бік, щоб вийшла виїмка в центрі сковороди, і в неї вже викласти добре промиту і перебрану гречку. (І тут дуже важливий момент: потрібно брати гречку ядрицю, яка після приготування не розварюється і не перетворюється в кашку.)
  • Посолити, додати гострий перець за смаком і влити гарячу воду, щоб вона покрила всі овочі.
  • Гасити гречку з усіма овочами під закритою кришкою протягом 15 хвилин, на середньому вогні.
  • Зняти з вогню і дати гречці ще настоятися під закритою кришкою 10 хвилин.
  • Присипати гречку з тушкованою капустою свіжої подрібненої зеленню (я беру петрушку) і подати в гарячому вигляді.
  • Для приготування цієї страви можна брати свіжі, а не сушені овочі (буде ароматнішим). А ще дуже смачно, коли зелень кропу змішана з петрушкою. Смачне овочеве блюдо сподобається як маленьким, так і дорослим. Подавати як самостійне блюдо і як гарнір до м’яса. Такий простий рецепт приготування пісної гречки назбирав дуже багато позитивних відгуків в інтернеті. А для любителів гречки ми пропонуємо ще два варіанти приготування цієї крупи: гречка, запечена в духовці з грибами під сирним соусом, і гречка з тушкованою капустою.

    Гречка с тушеной капустой: вкусно и без мяса

    Приємного апетиту.