Все про трюфельне масло

Трюфельна олія-непопулярний і недооцінений продукт. Заправка підходить для різних страв. Найчастіше його використовують гурмани, тому що масло має складний смак, надає стравам пікантність. На вартість впливає спосіб приготування. Це може бути натуральне настоюється на трюфелях або продукт дешевший, виготовлений на його основі з додаванням штучних компонентів. Розглянемо особливості та переваги, дізнаємося кілька смачних рецептів з цим продуктом.


                                    Все о трюфельном масле

Склад і харчова цінність

На 100 г трюфельного масла доводиться 750-850 Ккал. Але з огляду на, що в блюдо його додають в невеликій кількості, фігурі не зашкодить, а ось користь організму принесе. Склад і харчова цінність залежать від того, як його приготували.

У ньому є наступні корисні речовини і мікроелементи:

  • жирні кислоти;
  • Вітамін Е;
  • вітаміни групи В;
  • вітамін до;
  • інші корисні елементи.

Краще вибирати натуральну заправку, щоб отримати максимум користі. Але і в продукті, виготовленому на його основі, теж є корисні речовини.

Корисні властивості

Коли згадують трюфельне масло, завжди акцент робиться на незвичайному пікантному смаку. Про користь багато хто не згадують, і роблять це даремно. У продукту багато корисних властивостей, що надають сприятливий вплив на організм при регулярному дозованому вживанні:

  • поліпшується стан шкіри і волосся;
  • поліпшується обмін речовин;
  • нормалізується робота ЦНС;
  • має антиоксидантний ефект;
  • ефект афродизіаку.

Протипоказання і шкода

Особливих обмежень крім алергії і індивідуальної непереносимості для вживання заправки немає. Щоб надати аромат і Новий смак страві потрібно всього кілька крапель трюфельного масла. Денна дозування-близько 45 крапель.

Спосіб приготування в домашніх умовах

Для основи береться оливкова олія, воно ідеально підходить для настоювання. Найскладніше в цьому рецепті – знайти справжні хороші трюфелі.

Рецепт легкий і зрозумілий:

  • Очистити і дрібно нарізати гриби.
  • Стерилізувати ємність.
  • На дно викласти гриби і залити злегка підігріте масло.
  • Наполягати 2-3 тижні, потім процідити.
  • Заправка готова до вживання.
  • Важливо дотримати пропорції, щоб отримати саме той бажаний смак. Гриби в співвідношенні з маслом 1: 5. Наприклад, на 0,5 л основи, потрібно 100 грам трюфелів. Зберігати слід в темному прохолодному місці. Краще використовувати ємність з темними стінками. Термін зберігання-не більше 3 місяців.

    В які страви додається трюфельне масло

    Смак заправки унікальний і незвичайний, і поєднується не з усіма стравами, тому бездумно лити скрізь не варто, можна зіпсувати смак.

    Селеровий суп-пюре

  • Очистити і нарізати корінь селери – 0,5 кг.
  • Нарізати ріпчасту цибулю – 45 г.
  • Порубати або видавити трохи часнику.
  • Обсмажити на середньому вогні.
  • Влити вершки – 0,6 л, краще використовувати Кокосові.
  • Додати воду – 0,2 л.
  • Варити все близько 10-12 хвилин.
  • Коли суп приготується, збити блендером, посолити, додати 2-3 краплі трюфельного масла.
  • Паста з грибним соусом

  • Нарізати цибулю-шалот півкільцями-4 шт.
  • Нарубати часник-3-4 зубчики.
  • Посмажити з все з додаванням свіжого чебрецю.
  • Гриби помити, нарізати і додати в сковороду – 10 шт., готувати близько 3-4 хвилин.
  • Додати помідори-черрі – 50 г.
  • Влити біле вино – 50 мл і протушкувати ще 3-4 хвилини.
  • Вимкнути вогонь.
  • Приготувати будь-яку пасту на ваш смак.
  • Натерти пармезан – 50 г.
  • Зміщувати готову пасту з грибним соусом, додати пармезан і кілька крапель трюфельного масла.
  • Під час приготування страв з трюфельною олією не рекомендується його підігрівати. Після термообробки воно втратить свій яскравий смак. Краще додавати заправку прямо перед подачею.