Любителі кулінарних експериментів не раз стикалися з проблемою пошуку складових екзотичних страв. Якщо підійти до справи з фантазією, можна знайти доступну альтернативу будь-якому незвичайному компоненту серед звичних продуктів.
Соуси та приправи
Соуси і приправи-основа будь-якої кухні, адже саме вони визначають характер майбутнього страви:
Інші компоненти екзотичних страв
Для досягнення незабутнього смаку в страви високої кухні додають окремі продукти в невеликій кількості:
- Козячий сир-продукт на основі молока з розсипчастою текстурою і гоструватим присмаком. У ньому міститься мінімальна кількість калорій, тому сир часто включають в різноманітні дієти. Замінити козячий сир можна будь-яким ропним молочним продуктом: фета, бринза та ін.
- Рікотта-низькокалорійний продукт із сироватки, який з’явився в Італії. Його часто використовують в місцевій кухні для приготування закусок, м’ясних страв, салатів і десертів. В якості заміни підійде сирний сир або сир.
- Марант-Вид крохмалю, що видобувається з коренів тропічних рослин, який служить загусником у десертах. Схожі функції виконує звичайна мука, а також картопляний або кукурудзяний крохмаль.
- Мірін-жовтувате густе вино з рису, яке використовується в японській кухні в якості ароматизатора. Такий же смак і аромат можна отримати, додавши в блюдо біле солодке вино в меншій пропорції.
- Артишок-астрове рослина у вигляді нераспустившегося бутона. Цей компонент часто використовують в кулінарії регіонів Середземного моря. Через високу вартість придбати продукт у вітчизняних магазинах складно, проте для відтворення смаку культури можна використовувати корінь селери або зелений горошок з мускатним горіхом.
- Каперси-бутони каперсника-чагарнику з шипами. Зазвичай їх кладуть у піцу або салати. Оскільки на вітчизняних просторах Ця рослина не зустрічається, в піцу можна додати оливки або мариновані огірки, заправлені гірчицею з меленим перцем.
Подібний вид імпровізації допоможе урізноманітнити повсякденну їжу без зайвих витрат і отримати корисні навички в кулінарній майстерності.