Приправи, як і соуси, призначені для того, щоб підкреслити смак страв. У кожній країні є приправи, які люди цінують понад усе, і Франція не є винятком: французи люблять додавати їх у різні страви.
Що стосується французьких господинь, вони користуються приправами на свій розсуд — тим більше, багато хто з них є універсальними і завжди надають стравам особливий шарм, підкреслюючи його природні смакові якості.
Прованські трави
Прованські трави-трав’яна суміш з базиліка, чебрецю, чебрецю, майорану, материнки, розмарину і шавлії. Нею приправляють салати, супи і соуси. Французи охоче кладуть його в печеню і страви з риби.
Естрагон
Естрагон (або тархун) — приправа, популярна в багатьох країнах світу, і Франція не є винятком. Володіє слабопряним ароматом і гострим смаком. Естрагон використовують як приправу до рису, м’яса, дичини і рибних страв.
Розмарин
Має благородний аромат і дуже корисний для здоров’я. Розмарин пахне евкаліптом, камфорою, лимоном і сосною, а виглядає у вигляді хвойних гілок. Повне розкриття як запаху, так і смакових якостей розмарину відбувається під час обробки страв теплом.
Майоран
І лист, і нирки майорану однаково успішно можна використовувати в якості приправи. З ним будь-яку страву придбає неповторний смак і аромат. Майоран-ідеальна приправа до м’яса, супу або салату. Французи успішно замінюють їм інші види приправ: наприклад, кладуть його в блюдо замість перцю.
Чебрець
Чебрець має характерний приємний запах, а смак у нього гострий і пряний, з анісовими і кминовими нотками. Французи використовують його як у свіжому, так і в тушкованому вигляді. Найкраще ця пряність розкриває свої якості під час довгої обробки страви теплом, тому господині і кухарі додають її до інших компонентів, коли починають готувати страву. Чебрець-універсальна приправа, яку можна додати в будь-яку їжу (печеня, супи, салати, сири, птицю і т.д.).