У філе морських мешканців присутня велика кількість корисних елементів для організму людини: амінокислоти, білки і мікроелементи. Люди, які живуть у прибережних регіонах, можуть щодня вживати справді натуральні та свіжі морепродукти. Але в більшості магазинів можна зустріти лише подобу натурального виробу. Розповімо про крабовому м’ясі, натуральний це продукт і чи є в ньому користь.
Чим відрізняється крабове м’ясо від крабових паличок
Крабові палички не є м’ясом-це переробка рибних залишків. До їх складу входять різноманітні види риб, але більша частина припадає на хек і минтай. Перероблену сировину з риби називають сурімі.
На полицях магазину можна зустріти свого роду імітацію крабового м’яса, яка також виготовлена з переробки рибних залишків, по суті ті ж крабові палички, тільки в іншій формі. Ціна такого продукту не така вже й висока на відміну від натурального товару. Коли вартість одного кілограма може варіюватися від 2000 до 5000 рублів. В якості натурального дорогого вироби виступає м’ясо крабів, яке витягують з клешнів і черевця – там воно найніжніше і має м’які смакові якості.
Склад і користь
Багато хто задається питанням-чи варто пробувати крабове м’ясо. Воно доступне не всім, тому вважається делікатесом, являє собою ніжну структуру і чудові смакові якості. Дивно, але м’ясо краба має в своєму складі весь комплекс вітамінів групи В.варто відзначити, що воно містить велику кількість білка, яке засвоюється в організмі людини набагато краще і швидше курки. Вміст вітамінів групи а, омега жирних кислот і мінералів – переваги даного виду. Його часто використовує при приготуванні дієтичних страв, так як воно має всього 70 ккал на 100 г.продукту.
Як вибрати і зберігати: поради
Головне при виборі натурального виробу необхідно пам’ятати, що його легко знайти тільки в прибережних регіонах або в магазинах, спеціалізованих з продажу морепродуктів.
Крабове м’ясо може бути в наступних різновидах:
- цілий краб;
- кінцівка;
- кулак;
- фаланга.
Найчастіше магазини пропонують заморожене м’ясо, яке можна відрізнити від імітації по одному інгредієнту в складі – філе білої риби. При покупці на вагу, можна запитати документи у Продавця про постачання товару. При виборі оптимального варіанту консервів-вибрати прозору тару.
Чи варто пробувати крабове м’ясо і як правильно його вибрати – два головних питання, яке цікавить покупця. Ось кілька порад, які допоможуть придбати якісний делікатес:
Зберігання
Правила зберігання залежать від того, в якому вигляді було куплений морепродукт:
Правильна розморожування
Найкращий варіант, якщо є час – залишити на 7-8 годин в холодильнику. Також можна залишити краба або його м’ясо розморожуватися при кімнатній температурі. Його кладуть в раковину на 3-4 години, потім зливають рідину і умочують рушником.
У ресторанах використовують наступний спосіб, під час якого терміново необхідно провести розмороження продукту. Заздалегідь готують ємність з окропом, в неї опускають в упаковці продукт. Звичайно ж, так з продукту піде велика кількість корисних властивостей, але цей спосіб допомагає заощадити час.
Що готують з м’яса краба
Для відповіді чи варто пробувати крабове м’ясо необхідно знати те, що можна приготувати з нього. Воно широко використовують в кулінарії. З нього можуть бути приготовлені:
- холодні салати;
- роли і суші;
- канапе;
- суп;
- тарталетки;
- холодні, гарячі закуски.
- начинки для випічки і солодких страв.
Популярним варіантом подачі є варені цілі морські мешканці або консервований м’ясний продукт з них.