Якими цінними властивостями володіє зелена цибуля?

Зелена цибуля-це популярний продукт, який застосовується не тільки в кулінарії, але і в рецептах народної медицини. За рахунок своєї пікантності і легкої гостроти він виступає в якості доповнення до багатьох страв, а також має величезну кількість корисних для людського організму властивостей, завдяки чому заслуговує на особливу увагу.


                                    Какими ценными свойствами обладает зеленый лук?

Хімічний склад, калорійність і харчова цінність 

Зелена цибуля-низькокалорійний продукт, в ньому на 100 г всього лише 19 кілокалорій. Його хімічний склад є наступним:

  • вуглеводи-4,5 г;
  • білки – 1,4 кг;
  • жири-0 г.

У складі є величезна кількість вітамінів, а саме вітаміни групи В, А, Е і С.також цибуля містить ніацин, піридоксин, холін і жирні ненасичені кислоти.

Пір’я рослини мають відмінні поживні властивості за рахунок того, що вони збагачені мікроелементами. Серед них є натрій, калій, кальцій, магній, мідь і безліч інших.

Чим корисний?

Користь цибулі для людського організму неоціненна. Позитивні властивості продукту наступні:

  • поліпшення роботи кишечника і травної системи відбувається за рахунок клітковини, що знаходиться в складі;
  • овоч застосовується як засіб для профілактики в боротьбі із захворюваннями простудного характеру, так як фітонциди мають властивість знезараження і усунення бактерій;
  • наявність антиканцерогенного ефекту за рахунок біофлавоноїдів;
  • зміцнення стінок судин відбувається за рахунок присутності в складі цибулі хлорофілу;
  • загальне поліпшення стану шкіри і можливість діяти на прискорення росту волосяного покриву;
  • зниження ризику появи хвороб зубів і порожнини рота завдяки фосфору і калію;
  • сприятливий вплив на жіночу репродуктивну систему.

Позитивний вплив овоча на організм можна помітити, якщо регулярно включати його в раціон. 

Як використовують в кулінарії зелену цибулю 

Щоб максимально зберегти корисні елементи, якими володіє зелена цибуля, його рекомендується вживати в свіжому вигляді. Термічна обробка призводить до випаровування великої кількості вітамінів і мінералів. Тому доцільно його застосовувати в якості доповнення до свіжих овочів або ж приготованим салатів. 

Зелена цибуля-це відмінне доповнення для всіляких холодних закусок або ж гарячих страв. Викладати його потрібно на тарілку прямо перед подачею на стіл.

Використовуючи цей овоч можна надати пікантності і яскравості не тільки урочистим, але і повсякденних страв.

Шкода і протипоказання

З максимальною обережністю варто підійти до вживання зеленої цибулі, тим хто страждає хворобами печінки, нирок і астмою. У сирому вигляді не варто давати дітям у віці до двох з половиною років. Важливо пам’ятати про те, що при вживанні у великих кількостях цей овоч здатний підвищувати показники кислотності в шлунку, що призводить до неприємних відчуттів. Людям, які схильні до підвищеного згортання крові, потрібно акуратно вживати цей продукт.

Зберігання

Навесні, після тривалого зберігання, деякі цибулини пускають коріння. Не поспішайте викидати їх, пучки потрібно занурити в воду, і вони дадуть свіжі пір’я проростає цибулі. 

Зберігати цибулю рекомендується в прохолодних умовах, тому ідеальним місцем буде холодильник. 

Пір’я можна покласти в контейнер вакуумного типу, що продовжить життя рослини до 10-ти днів. Не варто заморожувати продукт, так як після розморожування він стає водянистим, млявим, і втрачає всі свої корисні речовини.