Як і з чим слід поєднувати маасдам?

Маасдам є порівняно молодим сиром (перша партія в продаж надійшла в 1984 році), але вже придбав широку і легендарну Популярність. Рецептура його сходить до одного з кращих зразків голландського сироваріння емменталю. Говорячи про те, як і з чим слід поєднувати маасдам, необхідно детально розглянути всі нюанси вживання цього унікального, апетитного продукту.


                                    Как и с чем следует сочетать маасдам?

З чим поєднується з продуктів

Перш за все, це традиційні елементи для практично будь — якої сирної тарілки-сочаться медової солодкістю груша, самий стиглий і соковитий, який вдасться знайти, виноград, оксамитовий інжир, солонуваті, прогріті середземноморським сонцем оливки, а також кисло-солодке варення з чорної смородини, ірги, чорниці або вишні.

Але невипадково топові шеф-кухарі Європи і США, розмірковуючи про те, як і з чим слід поєднувати маасдам, радять у вирішенні цього питання відпускати фантазію у вільний політ.

Повітряна жирність продукту вимагає незвичайних поєднань. Це може бути звичайний, хрусткий свіжий французький багет або пишна м’яка коржик з тандира… Маасдам — дивовижний сир, який гармонує з безліччю несхожих компонентів.

Ось чому його можна сміливо поєднувати з картоплею і спаржею, гарбузом і цвітною капустою, гірчицею і лимонами, качкою і червоною рибою, мигдалем і кунжутом.

Яке вино підходить до сиру

Гармонійним вибором до маасдама можна назвати білі вина і перш за все — вишукане, витончене і легке, як літній безхмарно ранок, Шардоне. Непогано проявляє себе в поєднанні з даними сиром і італійське Соаве.

Розкриваючи тему того, як і з чим слід поєднувати маасдам, неможливо пропустити ігристі вина. Щонайменше, це може бути класичне, навіть просто Радянське шампанське. Однак, професійні сирні критики наполягають, що з вин ігристого типу розкрити багатий смак і не зіпсувати текстуру маасдама здатні лише італійські Просекко.

Червоні вина – теж непоганий вибір, якщо це К’янті або Мерло. Можливо звернути увагу і на легкі напої, наприклад, на Піно, Гаме або Цвайгельт.

Особливості подачі

Цей сир відрізняється пластичною текстурою і піддається навіть найтоншій нарізці. Якщо передбачається вживати його в складі бутербродів, то рекомендується його, як і інші інгредієнти для них, подавати в розібраному вигляді, пропонуючи присутнім за столом створити гастрономічну композицію на особистий смак.

Вибираючи, як і з чим слід поєднувати маасдам, не варто забувати про те, що його не прийнято подавати охолодженим, оскільки холод «ховає» його смакові якості і аромат. Кімнатна температура ідеальна для нього.

Якщо вирішено подати його як окрему закуску, то рекомендується робити це до або після самого солодкого з пропонованих десертів.

Застосування в кулінарії

Маасдам належить до сирів, які однозначно можна рекомендувати для приготування фондю. Він належить не тільки до найбільш легко плавиться сирів, але і при нагріванні до повної плинності яскраво розкриває пікантні нотки свого смаку.

Добре вдається поєднувати маасдам зі стравами, приготованими в духовій шафі. Цей сир можна вибрати фінішним, що додається вже в кінці приготування покриттям для запечених морепродуктів, овочевих гратенов і навіть несолодких молочних каш.

Можливо готувати з цим сиром і соуси для пасти, лазаньї і навіть різотто, однак, в такому випадку його рекомендується поєднувати з тими сортами сиру, які відзначені благородною блакитною пліснявою.