ТОП-5: страви з картоплі на всі випадки життя

Картопля – це основна страва на будь-якому святковому або повсякденному столі.

До того ж – це один з найпопулярніших продуктів у слов’янських народів. Є безліч рецептів страв з картоплі: і млинці, і пиріжки, і запіканки – і багато іншого. Однак не завжди хочеться сильно заморочуватися. Ми пропонуємо вам п’ять простих рецептів: страви з картоплі на всі випадки життя. Картопля виходить дуже смачним і ароматним. Подавати його можна і в якості гарніру до м’яса, і як самостійне блюдо.

Необхідні інгредієнти

-1 – Картопля в панірувальних сухарях:

  • 4-5 картоплин;
  • 4-5 столових ложок панірувальних сухарів;
  • 2-3 столові ложки рослинного масла;
  • чорний мелений перець;
  • 1 чайна ложка приправи для картоплі;
  • сіль.

-2 – Картопляна «лапша»:

  • 3-4 картоплини;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • 100 мілілітрів вершків будь-якої жирності;
  • приправа із сушених овочів і зелені;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

-3 – Картопля з розмарином і часником:

  • 4-5 картоплин;
  • 1-2 гілочки розмарину;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль.

-4 – Картопля з салом в духовці:

  • картопля;
  • сало (будь-яке);
  • сіль.

-5 – Картопля, запечена з цибулею:

  • картопля;
  • цибуля;
  • прованські трави;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Як приготувати страви з картоплі на всі випадки

  • 1-й рецепт. Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками.
  • Часточки перекладаємо в миску, заливаємо рослинним маслом, посипаємо сіллю і спеціями.
  • Засипаємо туди ж панірувальні сухарі і все добре перемішуємо.
  • Деко застеляємо силіконовим килимком або пергаментним папером.
  • Викладаємо на нього часточки картоплі і відправляємо в духовку запікатися: на 25-30 хвилин при 180 градусах.
  • 2-й рецепт. Картопля очищаємо від шкірки і робимо з нього спіраль з допомогою спеціального інструменту.
  • Перекладаємо в миску, додаємо рослинне масло, сіль, чорний мелений перець і приправи. Все перемішуємо.
  • Отриману локшину перекладаємо у форму для запікання, накриваємо фольгою і ставимо запікатися в духовку: на 25 хвилин при 180 градусах.
  • Знімаємо з форми фольгу, заливаємо картоплю вершками і ставимо запікатися ще на 15-20 хвилин.
  • 3-й рецепт. З гілочки розмарину знімаємо листочки і дрібно ріжемо їх.
  • До розмарину засипаємо сіль і видавлюємо зубчик часнику. Перемішуємо.
  • Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо часточками, перекладаємо в миску. Заливаємо рослинним маслом і додаємо до нього розмарин. Гарненько перемішуємо.
  • Перекладаємо картоплю в пакет для запікання.
  • Пакет зав’язуємо, робимо в ньому кілька проколів і ставимо запікатися в духовку: на 25-30 хвилин при 180 градусах.
  • 4-й рецепт. Картопля добре промиваємо і розрізаємо навпіл. Шкірку знімати не треба.
  • Сало нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Картоплю перекладаємо у форму для запікання.
  • Кладемо на половинки картоплин по шматочку сала.
  • Ставимо страву запікатися в духовку: на 30 хвилин при 180 градусах.
  • 5-й рецепт. Картопля добре промиваємо та нарізаємо кружечками. Шкірку знімати не треба.
  • Перекладаємо в миску, поливаємо рослинним маслом, солимо, додаємо прованські трави. Все добре перемішуємо.
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на деко для запікання.
  • На цибулю розкладаємо порізану картоплю.
  • Картоплю запікаємо при 180 градусах, 40-45 хвилин.
  • На приготування кожної страви з картоплі у вас піде мінімум сил і часу. Гарнір в кожному разі виходить смачною, ситною і ароматним. Його навіть можна їсти без м’яса, як самостійне блюдо. Готуйте із задоволенням. Ще більше цікавих рецептів ви знайдете на сайті.

    ТОП-5: блюда из картошки на все случаи жизни

    Приємного всім апетиту.