Пісні галушки: і закуска, і гарнір

Відмінне універсальне блюдо, яке можна подати як закуску або гарнір — пісні галушки.

Смачні галушки ми будемо готувати і подавати з заправками: з грибів і зелені. Відмінний варіант другої страви для тих, хто постить або віддає перевагу вегетаріанській кухні. А всім іншим (і мені в тому числі) галушки просто нагадають дитинство: моя бабуся-хохлушка часто готувала таку страву, коли залишалося тісто для вареників. Правда, пісними вони точно не були: все це смакота було приправлено сметанкою і вершковим маслом)))

Інгредієнти

Для прісного тіста

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 0,5 склянки води;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Для першої заправки

  • 400 грам свіжих печериць;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • сіль — за смаком;
  • рослинна олія для обсмажування.

Для другої заправки

  • 3 зубчики часнику;
  • по одному пучку свіжого кропу і петрушки;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія холодного віджиму.

Пісні галушки: покроковий рецепт

  • З борошна, води і солі замішуємо прісне тісто. Прибираємо його в пакет і даємо полежати: буквально 15-20 хвилин.
  • Готове, досить круте тісто (як на вареники чи пельмені), ділимо на дві частини.
  • Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт — товщиною не більше 2 міліметрів.
  • Стаканчиком (або спеціальною формочкою) вирізаємо кружечки.
  • Починаємо робити галушки (або пустушки, як їх ще називають). Складаємо кожну заготовку навпіл, закріплюємо в середині. Потім згортаємо «вушка» вгору і знову з’єднуємо (більш докладно, як зробити галушки правильно, можна подивитися на відео під рецептом).
  • Відварюємо пісні галушки в солоній воді: буквально, 3-4 хвилини. Виймаємо і поливаємо рослинним маслом.
  • Поки наші галушки варяться, готуємо заправку

  • Головки ріпчастої цибулі нарізаємо півкільцями, а печериці ріжемо або шаткуємо тонкими пластинками.
  • Гриби з цибулею відправляємо в сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо. Солимо і перчимо за смаком.
  • У чашу блендера викладаємо всі інгредієнти для другої заправки: часник, зелень, 5-6 столових ложки рослинного масла холодного віджимання, 2 столові ложки води. Спеції, сіль і перець додайте за смаком. Добре подрібнюємо блендером.
  • Готові галушки викладаємо на порційні тарілки і поливаємо будь-яким соусом (можна також змішати в одній тарілці два соусу — теж дуже смачно).
  • Тесту для пісних галушок можна зробити побільше, прибрати в холодильник і діставати по необхідності. Соуси і заправки можна використовувати будь-які на ваш смак.

    Постные галушки: и закуска, и гарнир
    Приємного апетиту.