Запечена картопля з часником за рецептом Джеймі Олівера

Картопля виходить хрусткий з м’якою та ніжною начинкою. Картоплю можна подавати як гарнір або вживати у піст. Картопля — овоч, який подобається багатьом. Тому така картопелька міцно впишеться у ваше повсякденне меню.

Необхідні продукти

  • картопля — 1 кг
  • оливкова олія — 3 ст. л
  • вершкове масло — 1 ст. л
  • бальзамічний оцет — 1 ст. л
  • часник — 5 зубчиків
  • сухий розмарин — 1/2 ч. л
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Картопля очищаємо або ретельно промиваємо, потім перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом, солимо і відварюємо протягом 8-10 хвилин.
  • У форму для випічки наливаємо оливкову олію, бальзамічний оцет, а також кладемо шматочок вершкового масла.
  • Часник раздавливаем (не очищений) і кладемо у форму, туди ж додаємо розмарин (можна використовувати свіжий) і мелений перець.
  • З картоплі зливаємо воду і гарненько струшуємо каструлю. А потім перекладаємо його в форму, добре перемішуємо і солимо зверху.
  • Заготівлю ставимо в заздалегідь розігріту духовку (200 градусів) і випікаємо протягом 30 хвилин. Через відведений час дістаємо форму, картопля злегка приминаем і ставимо назад в духовку ще на 10-15 хвилин. А потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також картоплю з медом, запечений в духовці. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Запеченный картофель с чесноком по рецепту Джейми Оливера

    Приємного апетиту!