Інгредієнти:
- Масло вершкове
30 грамів
- Манна крупа
100 грамів
- копчена ковбаса
100 грамів
- Сіль
1 щіпка
- Горіх мускатний
1 щіпка
- Петрушка подрібнена
1 ст. л.
Основний
- Бульйон м’ясний
1,5 літр
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 90 хвилин
- Час приготування: 40 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Варіння
- Кухня: Європейська
- Привід: Повсякденний
- Сезон: осінь-зима
Розтираємо масло з яйцем, солимо і приправляємо мускатним горіхом. Тонкою цівкою, швидко помішуючи, засипаємо в суміш манку. Додаємо дрібно нарізану ковбасу і зелень. Закриваємо тісто і залишаємо на 15 хвилин. Бульйону даємо трохи закипіти. Чайними ложками формуємо галушки. Тісто при варінні сильно збільшиться в об’ємі, тому ложку наповнюємо не більше ніж наполовину. Варимо 10 хвилин або поки галушки не стануть м’якими. При подачі посипаємо зеленню.