Грибний суп з галушками: ви полюбите перші страви!

Наваристий, ситний, смачний – саме таким виходить цей грибний суп з галушками. Зберігайте рецепт, щоб не втратити – і перші страви готуйте із задоволенням.

Не знаю, як у вас, але моїх дітей дуже важко вмовити на рідкі страви. Вони ні в яку не погоджуються їсти супи. Як тільки не експериментувала: все марно. А це блюдо їдять за милу душу – ще й добавку просять. Супчик дуже ситний і корисний, а галушки роблять його незвичайним на смак. Подібний обід насичує і задає лад на решту робочий день.

Необхідні інгредієнти

  • 1,5 літра води (або бульйону);
  • 350 грам шампіньйонів;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2-3 картоплини;
  • 1 лавровий лист;
  • кріп;
  • сіль.

для галушок

  • 1 склянка борошна;
  • 1/3 склянки води;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Як приготувати грибний суп з галушками

  • Нарізаємо промиті гриби (можна брати не тільки печериці) тонкими слайсами (пластинками).
  • Перекладаємо в миску, заливаємо невеликою кількістю рослинного масла (у мене ароматне домашнє масло).
  • Солимо і перчимо печериці, а потім все перемішуємо.
  • Деко для запікання застеляємо силіконовим килимком або пергаментом, викладаємо на нього гриби.
  • Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
  • Готуємо галушки. В окрему миску висипаємо просіяне пшеничне борошно.
  • Додаємо в неї сіль і рослинне масло.
  • Все перемішуємо і вливаємо теплу воду.
  • Замішуємо руками тісто. Воно виходить м’яким і не липне до рук.
  • З тіста робимо джгутик, а потім нарізаємо його на невеликі шматочки.
  • Ставимо на вогонь каструлю з водою.
  • Коли вода закипить, висипаємо в неї порізану картоплю (нарізайте так, як вам зручно) і солимо за смаком.
  • Дрібно ріжемо цибулю.
  • Трьом моркву на крупній тертці.
  • На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю. Посипаємо його цукром, розмішуємо і кладемо туди ж моркву.
  • Всі разом смажимо 3-4 хвилини.
  • У каструлю до картоплі додаємо гриби.
  • Накриваємо каструлю кришкою і варимо хвилин п’ять.
  • Викладаємо в каструлю галушки і піджарку.
  • Після закипання варимо суп ще 3 хвилини.
  • В кінці додаємо зелень, лавровий лист і знімаємо каструлю з вогню. Даємо супу трохи настоятися.
  • Такий апетитний, смачний і наваристий виходить грибний суп з галушками. Гриби можна також посмажити на сковороді з маслом, але після запікання у них зовсім інший смак: більш яскравий і насичений. Готуйте його частіше для своїх рідних і близьких і повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

    Грибной суп с галушками: вы полюбите первые блюда!

    Приємного апетиту.