Інгредієнти:
- Курка
1 штук(і)
- Цибулина
1 штук(і)
- Картопля
3 штук(і)
- Морква
2 штук(і)
- Селера (стебла)
3 штук(і)
- Пастернак (корінь) (або корінь петрушки або селери)
0,5 штук(і)
- Зелень петрушки і кропу
- Зубчики часнику
2 штук(і)
- Куркума
- Сіль
- Фарш курячий (для фрикадельок)
350 грамів
- Сухарі панірувальні (для фрикадельок)
3 ст. л.
- яйце (для фрикадельок)
1 штук(і)
- Зубчики часнику (для фрикадельок)
1 штук(і)
- Зелень петрушки (для фрикадельок)
- Цибулина (для фрикадельок)
0,5 штук(і)
- Сіль (для фрикадельок)
- Перець (для фрикадельок)
- Кількість порцій: 8
- Час приготування: 120 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Варіння
Порізану на шматочки курку заливаємо 4 л води, солимо, варимо годину. Додаємо нарізані овочі, половину зелені, куркуму. Замість пастернака можна використовувати корінь петрушки або селери. Через півгодини суп готовий. Перед подачею засипаємо кріп і подрібнений часник. Розкладаємо по тарілках фрикадельки, заливаємо супом, посипаємо петрушкою. Для фрикадельок: у фарш додаємо трохи води, змішати з сухарями, жовтком, подрібненими цибулею і часником, петрушкою, сіллю, перцем. Вводимо збитий в піну білок, формуємо кульки, відварюємо.