Свинина з овочами: під їстівної кришкою з листкового тіста

Ось вам досить незвичайний рецепт: свинина з овочами, тушкована під їстівної «кришкою».

М’ясо приготувати досить просто і швидко: тут немає нічого нового. Щоб зробити «кришку», не доведеться винаходити велосипед: достатньо взяти листкове тісто. Такий варіант страви піде на обід і на вечерю: і на святковому столі буде виглядати чудово. Свинину можна їсти як окремо, так і з гарніром: а ще смачніше буде разом з їстівної «кришкою».

Необхідні інгредієнти

  • 1,2 кілограма нежирної свинини (тільки м’якоть);
  • 400 грам грибів;
  • 300 грам солодкого перцю;
  • 2-3 цибулини;
  • 500 грам вершків (20%-35% жирності);
  • 200 мл соєвого соусу;
  • 30 грам рослинної олії;
  • сіль, перець та інші спеції за смаком;
  • зелень.

для «кришки»

  • 250 г листкового тіста;
  • 1 жовток.

Свинина з овочами під їстівної «кришкою»: як приготувати

  • Ми використовуємо тільки м’якоть свинини. Ріжемо м’ясо шматочками і кладемо в окрему миску.
  • Заливаємо його соєвим соусом, добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин: маринуватися.
  • Поки м’ясо маринується, нарізаємо перець, гриби і цибулю. Головки цибулі спочатку розрізаємо на четвертинки, а потім нарізаємо півкільцями.
  • Коли свинина замаринується, на розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо туди шматочки м’яса. Соєвий маринад не виливати треба. Але за бажанням, його можна також використовувати в приготуванні.
  • М’ясо потрібно обсмажити на сильному вогні. Коли воно стане білим, посипаємо різними спеціями (на смак).
  • Потім відправляємо в сковороду цибулю. Все добре перемішуємо, додаємо порізаний перець і гриби.
  • Знову розмішуємо і виливаємо в сковороду вершки. Вершки можна брати будь-якої жирності: але чим вони жирніше, тим густіше соус виходить.
  • М’ясо перемішуємо і готуємо під кришкою приблизно 15 хвилин.
  • Пробуємо страву на смак. Якщо не вистачає солі, додаємо соєвий соус.
  • Тушкуємо м’ясо на невеликому вогні ще 15 хвилин. У загальній складності свинина готується 30 хвилин.
  • Тушковане м’ясо з овочами перекладаємо в інший посуд: для запікання (чавунну, керамічну і т. д.).
  • Зробимо «кришку» для нашого страви. Робочу поверхню посипаємо борошном, беремо готове листкове тісто і розгортаємо до такого розміру, щоб воно могло закрити гору посуду.
  • Рада. Рекомендую використовувати листкове тісто, зроблене своїми руками – дешевше виходить.
  • Збиваємо жовток і змащуємо їм тісто. Проколюємо тісто в декількох місцях і закриваємо їм верх форми.
  • Відправляємо наше м’ясо запікатися в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Таким способом можна запікати в вершках абсолютно будь-яке м’ясо. Свинина з овочами виходить ніжною, соковитою і м’якою, а вприкуску з хрусткою кришкою з листкового тіста – просто смакота. Хочете дізнатися ще більше корисних рецептів? Заходьте на сайт «Ідеї рецептів»: у нас ви знайдете багато цікавої інформації.

    Свинина с овощами: под съедобной крышкой из слоеного теста

    Приємного апетиту.